Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nemocnice v Plzeňském kraji mají na tento týden jen 280 vakcín pro registrované seniory

Kapacitu pouhých 280 míst pro očkování seniorů nad 80 let mají na tento týden k dispozici krajské nemocnice v Plzeňském kraji. S očkováním prvních šťastlivců, kterým se v pátek podařilo zarezervovat si jeden z mála volných termínů se začalo už včera. V kraji dále pokračuje očkování seniorů v sociálních zařízeních.  

Čtyři krajské nemocnice, tedy Domažlice, Klatovy, Rokycany a Stod dostaly pro seniory starší 80 let žijící v domácnostech jen necelých 300 vakcín proti covidu. „Všechny termíny byly během pár hodin obsazené. Rádi bychom uvolnili více termínů, ale k tomu zatím nemáme dostatek očkovací vakcíny,“ uvedl mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.

Krajské nemocnice měly v minulém týdnu, kdy s očkováním začaly, k dispozici přibližně tisícovku dávek. Z nich poskytly část nemocnici v Sušici a pro vlastní potřebu jim zbylo zhruba 900 vakcín. Vyšly zhruba na polovinu zdravotnického personálu a na část rizikových pacientů nemocnic.

„Na tento týden máme k dispozici opět pouhých 900 vakcín. Z nich očkujeme další zdravotníky, další pacienty, zaměstnance zdravotnické záchranné služby a zhruba 550 vakcín jsme měli připravené k očkování klientů domovů pro seniory či domovů se zvláštním režimem. Když se ale spustil rezervační systém, rozdělili jsme toto množství i mezi veřejnost,“ popisuje mluvčí.

Zatímco vakcíny krajským nemocnicím chybí, injekčních stříkaček a jehel k očkování i k náběru mají dostatečné množství. „Vzhledem k tomu, že naše nemocnice mají týdně k dispozici jen necelou tisícovku vakcín, máme zásoby stříkaček i jehel na několik týdnů dopředu. Navíc další materiál je na cestě," doplnil mluvčí nemocnic Jiří Kokoška. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto NPK

Štítky krajské nemocnice, očkování seniorů, vakcíny, nedostatek vakcín, rezervační systém, Plzeňský, očkování, vakcína, nemocnice, Plzeňský kraj, Domažlice, Klatovy, Rokycany, Stod, Sušice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Plzeňském kraji mají na tento týden jen 280 vakcín pro registrované seniory  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.