Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Koronavirus v Česku: Deset nemocných přibylo během 24 hodin v Plzeňském kraji

O deset případů vzrostl od středy počet lidí z Plzeňského kraje, u kterých testy prokázaly přítomnost viru covid-19. Momentálně zůstává v kraji 78 nemocných. Nejvíce pacientů evidují hygienici přímo v Plzni.

Krajská hygienická stanice uvádí, že od vypuknutí nákazy se v našem regionu potvrdil koronavirus u 756 lidí z toho 16 z nich nemoci podlehlo. Testovaných bylo zatím 13 150 osob. Tři destíky jich zůstávají v karanténě.

Aktuálně se v regionu s nemocí léčí 78 nakažených. Nejvíce jich je v samotné Plzni a to 38. Druhý nejvyšší počet případů covid-19 zaznamenali hygienici na Klatovsku, kde je v současné době 13 pacientů. Devět nemocných zůstává na severním Plzeňsku, na jižním je o dva nakažené méně. V Rokycanech se s nemocí potýká pět lidí, v Tachově čtyři. Na Domažlilcku, které patřilo na jaře mezi nejvíce zasažené okresy v rámci celé republiky jsou dvě pozitivně testované osoby.

Finanční správa začne v pátek vyplácet podporu, tzv. kompenzační bonus, pro pracovníky na dohodu postižené dopady šíření koronaviru. Od pátku totiž bude učinný příslušný zákon. O podporu mohou tzv. dohodáři žádat do 30. listopadu.

Piráti a Starostové a nezávislí (STAN) chtějí z vládní novely ústavního zákona o bezpečnosti České republiky vypustit paragraf, který by podle nich mohl dovolit neomezené odkládání voleb. Žádají, aby kabinet předložil i samostatný předpis o Ústředním krizovém štábu a novelu krizového zákona, která by přesně vymezila, v jakém typu mimořádného stavu lze omezit jaká práva. Novelu připravilo v červnu ministerstvo vnitra po zkušenostech se stavem nouze kvůli koronavirové krizi.

V době koronavirové nákazy v Česku přibylo lidí s nejméně středně těžkými depresemi a úzkostí. Na počátku epidemie měla příznaky pětina dospělých, tedy zhruba třikrát víc než před nouzovým stavem s nařízenými omezeními. Nejvíc situace dopadala na ženy, mladé lidi a osoby, kterým se propadl příjem. Ukázala to studie čtveřice výzkumnic a výzkumníků z ústavu Akademie věd ČR.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com / KHS PK

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, Česko, Plzeň, nemoc, Krajská hygienická stanice, Starostové a nezávislí, Finanční správa, koronavirová krize, okres Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřich Hubený

Není se cemu divit, 6.8.2020 jsme byli na testovani v Plzni, objednáni na 11:10 před stanici stalo cca 12 lidi co take cekali a polovina z nich ani nemela rousky protoze prave kourili a venku se nosit rousky nemusi, cele je to postavene na hlavu... A lide kteri jen prochazeli okolo nas take rousky nemeli, nechapu proc se lide netestuji v dany cas a po jednom nebo napr. z auta.

Pátek, 7. srpna 2020, 22:22Odpovědět

Koronavirus v Česku: Deset nemocných přibylo během 24 hodin v Plzeňském kraji  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.