Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Plzeňská ZOO se otevře opět ve čtvrtek, během pandemie si pomáhala originálními poukazy

Po několikaměsíční přestávce může zoologická zahrada opět přivítat své návštěvníky. Provoz se však musí stále podřizovat aktuálním opatřením, tedy ohledně kapacity i povinností nosit roušky. Celkové ztráty, které přinesla nucená přestávka ještě nemá vedení zahrady vyčíslené, hodně ale pomohli fanoušci, kteří přinášeli krmení nebo nakupovali originální dárkové poukazy.

Otevírací doba zůstává stejná jako v předchozím zimním období. Najednou může být v areálů tři tisíce osob, pokud jde o vstup do expozic Akva Tera nebo prodejnu suvenýrů, zde smí být najednou pouze deset osob. Samozřejmostí je povinnost mít roušku a dodržovat bezpečné rozestupy. „Všude, kde je to možné, upřednostňujeme bezkontaktní platby.  Z technických důvodů je uzavřen pavilon žiraf, nosorožců a Altán zlaté rybky,“ upozorňuje mluvčí zahrady Martin Vobruba.

Poukaz na únikovou hru s pandou

Zahrada se během pandemie setkala s velkou podporou veřejnosti. Hodně tomu pomohly i speciální vtipné poukazy, kdy jste mohli například dopřát lvům návštěvu kadeřníka nebo si zahrát únikovou hru se známým pandím uprchlíkem Nepálem.

„Dárkovými poukazy jsme se inspirovali ve Dvoře Králové, kde měli dočasnou stravenku. U nás jsme to pojali jako poukaz na služby pro zvířata jako je například wellness, pedikúra, návštěva sushi restaurace a podobně,“ vysvětluje Vobruba.

Velká zájem se zvedl také o takzvané kmotrovství, kdy jen během jarní vlny pandemie přibylo 120 kmotrů. I dnes každý den řeší další a další zájemce, kteří chtějí podpořit vybrané zvíře.

„Musím moc poděkovat všem, kteří nás podpořili i potravinově. Lidé stále vozí krmivo, momentálně uvítáme mrkve, jablka a hodily by se vlašské ořechy. Samozřejmě to, co se rychle zkazí pro nás není dobré a ani sušené pečivo nemáme aktuálně na jídelníčku,“ dodává Vobruba.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kateřina Misíková

Štítky zoo, Plzeň, zoologická zahrada, pandemie, Martin Vobruba, Nepál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňská ZOO se otevře opět ve čtvrtek, během pandemie si pomáhala originálními poukazy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.