Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak na kladívkové prsty na nohou i bez návštěvy lékaře

PR článek

Často se objevují u žen po čtyřicítce, zejména kvůli nošení podpatků, které nohy a prsty utlačují. Na pohled nepěkná deformita se zdaleka netýká jen vzhledu, ale také rovnováhy svalů na nohou. Bez řešení vede cesta na operační sál. Co můžete dělat, aby k tomu nedošlo?

Jak poznáte, že máte kladívkové prsty

Fakt, že pravidelně nosíte obuv na podpatcích s velmi úzkou špičkou po většinu dne, značí, že se kladívkové prsty u vás dříve či později nejspíš objeví. Nebo jiné deformity, jako je vbočený palec nebo plochonoží. Svou velkou roli zde hraje i obecně přetěžování nohou.

Kladívkové prsty poznáte pouhým okem. Jde o skrčeniny prstů, kdy se (nejčastěji druhý prst na noze) postupně ohýbá a nelze vám jej přirozeně narovnat. Na kloubu u prvního článku se často objevuje bolestivý otlak. Ve výsledku při pohledu shora nevidíte poslední článek prstu. Pohled nepěkný, ale jde o mnohem více.

Výsledkem kladívkových prstů jsou zkrácené svaly a šlachy na noze. Noha nepracuje správně, čímž se naruší správný stereotyp chůze a držení těla. To může vést k řetězení potíží do celého těla, tedy například ke vzniku plochonoží, patní ostruhy nebo bolesti lýtek a dokonce i zad.

Jak s nimi zatočit

Začněte s léčbou hned při prvních příznacích, ideálně se snažte deformitě úplně předejít. Kromě odstranění bolesti, která může kladívkové prsty doprovázet, byste se měli zaměřit na příčinu problému. Noste pohodlnou a prostornou obuv, kde budou mít vaše prsty dostatečný prostor pro správnou funkci při chůzi. Při ranním nákupu nové obuvi myslete na to, že odpoledne máte nohy trochu oteklé. Sáhněte klidně i po ortopedických vložkách.

Pro aktivní léčbu protahujte své nohy a prsty ideálně každý den, aby došlo k jejich uvolnění. Masírujte si chodidla a přednoží, třeba pomocí malého míčku. Pro ještě větší efekt z léčby zkuste nosit Adjustační ponožky®, které vám díky meziprstním oddělovačům protáhnou, prokrví a krásně uvolní prsty i svaly na noze. Navíc u toho nemusíte nic dělat. Nezapomeňte tedy dopřát svým nohám místo přetěžování také dostatek odpočinku. A když nic neklapne, navštivte fyzioterapeuta či podologa.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky zdraví, kladívkové prsty, adjustační ponožky, pro-nozky, léčba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak na kladívkové prsty na nohou i bez návštěvy lékaře  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.