Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Domažlická nemocnice obnovuje akutní operativu i provoz dětského a gynekologického oddělení

Příznivě se vyvíjející epidemiologická situace v Plzeňském kraji umožnila v Domažlické nemocnici opět zprovoznit od dnešního dne dočasně uzavřenou lůžkovou část dětského a gynekologického oddělení. Obnoví se tak možnost hospitalizace dětských pacientů a gynekologických pacientek bez nákazy koronavirem. Hospitalizovány budou na lůžkové stanici, která je oddělená od „covidových“ prostor nemocnice.  

"Od čtvrtečního rána bude obnoven příjem a hospitalizace dětských pacientů a akutních gynekologických pacientek bez ohledu na onemocnění covid. Zároveň se rozšíří akutní operativa právě o tyto dětské pacienty a gynekologické pacientky," upřesňuje ředitel nemocnice Petr Hubáček s tím, že ale jinak zůstává nemocnice stále zařízením specializujícím se na péči o covidové pacienty pro regiony Domažlicka, Tachovska, jižního Plzeňska a Klatovska. 

Nemocnice se specializuje na péči o covidové pacienty od konce února. "Postupně tranformovala většinu lůžkových stanic na covidové, čímž získala lůžka až pro 127 těchto pacientů. V době, kdy kulminovala čtvrtá vlna pandemie, byla tato lůžka nezřídka všechna obsazená. Po celou dobu změny režimu fungovaly v nemocnici bez omezení všechny ambulance a porodnice," informoval mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.   

Ohodnoť článek

Štítky Domažlická nemocnice, obnovení provozu, dětské oddělení, gynekologie, koronavirus, pacient s COVID-19, covid pacienti, specializovaná nemocnice, Domažlická nemocnice, a.s., pacient, nemocnice, Plzeňský kraj, Petr Hubáček, okres Domažlice, okres Tachov, ok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domažlická nemocnice obnovuje akutní operativu i provoz dětského a gynekologického oddělení  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.