Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Stodská nemocnice pozastavila provoz porodnice, oddělení teď využije interna

Provoz své porodnice pozastavuje od úterý vzhledem k nepříznivé epidemiologické situaci na Plzeňsku Stodská nemocnice. Lůžka novorozeneckého oddělení budou totiž využívat pacienti interního oddělení. Omezení porodnice potrvá do odvolání.

„Těhotným ženám, které plánovaly v těch nejbližších dnech rodit ve Stodu, se samozřejmě omlouváme za komplikace a žádáme je, aby po dobu nezbytně nutnou využívaly služeb rodinné porodnice v Domažlické nemocnici," říká mluvčí nemocnic Plzeňského kraje Jiří Kokoška.

„Okolí Plzně je v těchto dnech regionem s velkým nárůstem počtu osob s onemocněním covid-19. S nárůstem nemocných pochopitelně roste i počet pacientů, kteří potřebují a budou potřebovat hospitalizaci. Pro ně vytváříme kapacity na lůžkových stanicích interního oddělení. Část interních pacientů proto bude od úterý hospitalizována na lůžkách novorozeneckého oddělení," vysvětluje důvod dočasného omezení porodnice Jiří Kokoška.

Porodnice v Domažlicích patří k nejhezčím malým porodnicím s rodinnou atmosférou v zemi. Nemocnice byla postavena v roce 2006 a oddělení šestinedělí je situováno v nejvyšším patře s výhledem do nemocničního parku a na Český les. Velkorysý prostor nabízí dostatek pokojů a lůžkových kapacit pro všechny rodičky z Domažlicka, Tachovska i přilehlých částí Plzeňska. Všechny pokoje splňují svým vybavením parametry nadstandardu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto NPK

Štítky Stodská nemocnice, porodnice, uzavření oddělení, Stodská nemocnice, a.s., pacient, Plzeňský kraj, Domažlická nemocnice, a.s., Plzeň, Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stodská nemocnice pozastavila provoz porodnice, oddělení teď využije interna  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.