Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FN Plzeň opět spouští mobilní místo na vyšetření covid-19

Fakultní nemocnice Plzeň od středy opět zprovoznila místo na odběr vzorků v areálu bývalé Vojenské nemocnice na Borech. Denně by zde mohli od září zvládnout i 1000 testů denně. Kdo přijde pěšky tomu odeberou vzorek v mobilním stanu, motoristům skrze okénko přímo v autě. Nemocnice zároveň zrušila testovací místo na Klinice infekčních nemocí a cestovní medicíny.

Vzhledem k nárůstu výskytu pozitivních pacientů a nárůstu poptávky po testování od samoplátců, připravilo vedení FN Plzeň strategii postupného zvyšování kapacity odběrů i vyšetření tak, jak bude nezbytné s ohledem na vývoj pandemické situace. V těchto dnech provádíme cca 100 testů denně, k 1. 9. 2020 budeme připraveni realizovat až 1 000 odběrů a vyšetření denně,“ popsal ředitel nemocnice Václav Šimánek.

Samoplátci se musí předem objednat přes online formulář. Čas, který obdrží je určen pouze pro jednu osobu. Klient se pak ve stanovený termín dostaví na recepci v přízemí pavilonu č.22 FN Bory.

Cena testu je 1 756 korun. Platbu zde přijmou pouze kartou. Klient musí být zdráv, nesmí být v karanténě a v poslední době neměl rizikový kontakt s pozitivní osobou.  Výsledek testu pak obdrží do dvou dní od odběru prostřednictvím emailu.

Na doporučení hygieny a lékaře

Kdo dostane doporučení od Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje nebo praktického lékaře, se na odběrové místo dostaví přesně v čas stanovený e-mailem nebo SMS zprávou. Výsledky testu se dozví pacient od hygieniků.

Odběrové mobilní místo je v provozu od pondělí do soboty. Pacienti před operací nebo hospitalizací se mohou dostavit mezi 7 a 12 hodinou, pro samoplátce se vyčleněn čas mezi 7 a 11 hodinou. Lidem, kteří se na odběr dostanou prostřednictvím doporučení hygieny se zde budou věnovat mezi půl devátou ráno a polednem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FN Plzeň

Štítky FN Plzeň. covid-19, koronavirus, vyšetření, Fakultní nemocnice Plzeň, Václav Šimánek, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FN Plzeň opět spouští mobilní místo na vyšetření covid-19  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.