Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pět nových pacientů s covid-19 přibylo tento týden v Plzeňském kraji

Testy odhalily během posledního týdne pět nových případů onemocnění covid-19 na území Plzeňského kraje. Momentálně se z nemoci léčí 21 pacientů. Zatím se tedy ještě neprojevil očekávaný nárůst, související s větším pohybem lidí, kteří odjeli na dovolenou do zahraničí.

První pozitivní test odhalili hygienici už 11.března, od té doby se virus potvrdil u 681 osob. V souvislosti s onemocněním v regionu zemřelo 16 starších pacientů. Většina z nich zemřela v plzeňské fakultní nemocnici.

Nejvíce choroba zasáhla Domažlicko, kde testy potvrdily nemoc u 356 pacientů, pět z nich se stále léčí. Osm jich nemoci podlehlo. Žádní nemocní už nejsou na severním Plzeňsku, Tachovsku a Rokycansku. V nejméně zasaženém Rokycansku bylo od začátku pandemie potvrzeno je osm onemocnění covidem-19.

Z nemoci se stále léčí šest pacientů na jižním Plzeňsku, sedm v samotné Plzni. Tři pacienti zůstávají na Klatovsku. Hygienici provedli v kraji celkem 12 747 testů a vystavili 2984 karantén a v 2976 případech ji ukončili.

Ohodnoť článek

Foto NPK

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, nemoc, pacient, Fakultní nemocnice Plzeň, okres Rokycany, okres Domažlice, okres Tachov, Plzeň, okres Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět nových pacientů s covid-19 přibylo tento týden v Plzeňském kraji  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.