Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Odběrové místo v Domažlické nemocnici skončilo činnost, zmizel symbol pandemie

Jeden ze symbolů pandemie koronaviru v Plzeňském kraji zmizel z areálu Domažlické nemocnice. Hasičský záchranný sbor už totiž demontoval a odvezl buňky odběrového místa pro náběry vzorků osob k vyšetření nemoci covid-19.

„Doufáme, že odběrové místo nebude na Domažlicku už potřebné. V provozu bylo od 20. března do 18. května. Za tu dobu se na něm odebraly vzorky od více než 5000 osob. Je to suverénně nejvíce v celém Plzeňském kraji. Místo patřilo k nejvytíženějším i v rámci celé republiky,“ informoval mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.

V současné chvíli už zůstává v krajských nemocnicích odběrové místo už pouze v Klatovech, které aktuálně využívají víceméně už jen samoplátci.

Příhraniční Domažlicku patřilo v rámci celé České republiky k nejvíce postiženým okresům co do počtu osob nakaženým koronavirem. Hygienici tam evidují od začátku vypuknutí pandemie 356 nemocných a osm osob z regionu zemřelo v souvislosti s nemocí covid-19. Velký výskyt nemocných byl podle hygieniků způsoben i tím, že z Domažlicka jezdilo za hranice do SRN nejvíce pendlerů.       

Ohodnoť článek

Foto NPK

Štítky Domažlická nemocnice, koronavirus, pacient s COVID-19, odběry vzorků, odběrové místo, Domažlická nemocnice, a.s., COVID-19, pandemie covidu-19, Plzeňský kraj, Hasičský záchranný sbor, okres Domažlice, Česko, Klatovy, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odběrové místo v Domažlické nemocnici skončilo činnost, zmizel symbol pandemie  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.