Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Třídění pacientů u vstupu z důvodu nákazy koronavirem ruší krajské nemocnice

Krajské nemocnice akutní péče ukončují od úterý 19. května provoz centrálních třídicích pracovišť u svých hlavních budov. Děje se tak na základě zlepšující se epidemiologické situaci. Takzvaná triáž pacientů a zjišťování rizik nákazy novým koronavirem bude nově probíhat přímo v čekárnách respektive v ordinacích.

Co se v dotaznících mj. zjišťuje?

Známky akutního respiračního onemocnění v posledních dvou týdnech, například teplota, kašel, dušnost

Kontakt s osobou trpící příznaky virové infekce či nemoci Covid-19 nebo přímo s osobou, která se aktuálně nachází v nařízené karanténě v souvislosti s onemocněním.

Pobyt v zahraničí v posledních dvou týdnech.

Nemocnice proto doplní vlastní interní hygienicko-epidemiologická opatření, která zajistí vysokou bezpečnost pacientů i zdravotníků.

„Během dneška či zítřka budou od nemocnic odstraněny triážní stany a uvolněny všechny vchody do ambulantních traktů nemocnic. V čekárnách pak pacienti dostanou k vyplnění krátký dotazník, kde vyplní, zda mají či nemají klinické či epidemiologické příznaky onemocnění Covid-19,“ říká šéf krajských nemocnic Marek Kýhos.

„Žádáme pacienty, aby dotazníky vyplňovali podle skutečnosti. Ošetřeni budou všichni pacienti bez ohledu na to, jak dotazník vyplní. Jen v případě, že budou mít příznaky nákazy, budou ošetřeni v přísnějším hygienickém režimu.“

V Klatovské nemocnici znamená uvolnění opatření, že vstup do monobloku bude opět možný přes hlavní vchod a že se obnovuje i provoz dětské neurologické ambulance, jejíž ordinaci využíval v uplynulých týdnech covid tým.

Nemocnice nadále vyzývají pacienty, aby dodržovali hygienická opatření ve smyslu nošení roušek, pravidelného mytí a dezinfekce rukou a v čekárnách dodržovali přiměřené odstupy. Prostory čekáren, chodeb i ambulancí, kterými dosud procházeli pacienti s příznaky jsou po zrušení centrální triáže kompletně dezinfikované a dezinfekce se bude v prostorách nemocnice provádět i nadále.

Z opatření nadále přetrvává například zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů. Zrušení tohoto omezení se zvažuje od června. Dále také přetrvává vyšetření onemocnění Covid u všech operovaných pacientů nebo přiměřené používání ochranných prostředků a pomůcek personálem nemocnice.

Ohodnoť článek

Foto NPK

Štítky krajské nemocnice, Nemocnice Plzeňského kraje, třídění, triáž, pacienti, koronavirus, pacient, COVID-19, infekční onemocnění, Klatovská nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třídění pacientů u vstupu z důvodu nákazy koronavirem ruší krajské nemocnice  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.