Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Od čtvrtka přibylo osm nových případů nákazy. Z nemoci se uzdravily už tři čtvrtiny nakažených

V Plzeňském kraji přibylo od čtvrtka osm nových potvrzených případů nákazy koronavirem. Od začátku pandemie bylo zjištěno v kraji celkem 645 případů, z nemoci se plně zotavilo 484 pacientů. 15 nakažených zemřelo. Od prvního výskytu koronaviru provedli hygienici 11 255 testů.

Nejvíce nakažených stále zůstává na Domažlicku, kde je 344 potvrzených případů. Tedy víc jak polovina všech případů v kraji. 276 pacientů se již zotavilo.  Na Klatovsku hlásí Krajská hygienická stanice 86 potvrzených případů a 70 uzdravených. Třetí nejvyšší počet nakažených připadá na Plzeň - město, kde evidují 79 případů a 60 vyléčených.

Na Tachovsku zaznamenali hygienici 53 případů nákazy a 29 pacientů, kterým vyšel negativně i druhý test. Na jižním Plzeňsku evidují 46 nakažených a 25 uzdravených. Severní Plzeňsko hlásí 27 případů a 21 zotavených. Nejnižší číslo mají na Rokycansku, kde se covid- 19 projevil u 6 pacientů. Tři z nich už jsou z nemoci venku. 

Podle ministerstva zdravotnictví byl dosud koronavirus potvrzen u 646 lidí s trvalým bydlištěm v Plzeňském kraji. Úmrtí udává ministerstvo o číslo vyšší, tedy 16. Plzeňský kraj má čtvrtý největší výskyt mezi kraji v republice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, nemoc, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice, Plzeň, okres Domažlice, okres Klatovy, okres Tachov, okres Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od čtvrtka přibylo osm nových případů nákazy. Z nemoci se uzdravily už tři čtvrtiny nakažených  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.