Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Rokycanská nemocnice opravovala lůžkové stanice. Pacienti budou mít víc světla a klidu

Během léta bývá zpravidla i kvůli menšímu zájmu pacientů mírně omezena plánovaná péče. Nemocnice toto období využívá k malování, opravám a také ke stavebním úpravám, které mají zlepšit komfort pobytu a péče. Nejinak tomu bylo i letos. Například jedna z lůžkových stanic interního a chirurgického oddělení Rokycanské nemocnice se v srpnu dočkala nových podlah, přechodových lišt, výměny osvětlení a částečných úprav pokojů.

„Plzeňský kraj připravuje kompletní modernizaci nemocnice v řádech stovek milionů korun včetně interiérů. Než však najde pro úplnou rekonstrukci budov potřebné prostředky, snažíme se prostory alespoň opravovat a pacientům pobyt více zpříjemnit. Úpravy dvou lůžkových stanic stály půl milionu korun. věříme, že je pacienti i personál ocení,“ popisuje ředitel nemocnice Michal Filař s tím, že hlavním cílem byla oprava podlah. Na chodbách se měnila dlažba za zátěžové lino a stejně tak v pokojích, kde bylo původní lino v nevyhovujícím stavu.

„Dlaždice se v nemocnicích už nepoužívají, protože na nich rámusí vozíčky, na kterých sestry vozí léky nebo zdravotnický materiál. Ale i vozíčky se stravou nebo lůžka. Pacineti tak budou mít větší klid,“ popisuje vedoucí technického oddělení Rokycanské nemocnice Roman Halúzka.

Nová světla jsou úspornější, výkonnější a mají delší životnost. Na pokojích se opravovala elektřina, natíraly zárubně, na chodbách ochranné lišty stěn a prováděly se další drobné úpravy.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Rokycanská nemocnice

Štítky Rokycanská nemocnice, interna, chirurgie, rekonstrukce, lůžkové oddělení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rokycanská nemocnice opravovala lůžkové stanice. Pacienti budou mít víc světla a klidu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.