Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Koronavirus řádí mezi členy vedení Plzeňského kraje, hejtman má ale negativní test

Negativní test na koronavirus má hejtman hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard (ČSSD), který byl od konce minulého týdne spolu se zbytkem devítičlenné krajské rady a několika zaměstnanci krajského úřadu v nařízené domácí karanténě. Aktuálně je v Plzeňském kraji 118 osob s pozitivním testem na COVID-19.

Do preventivní karantény se hejtman s kolegy dostal poté, co měla pozitivní test na COVID-19 radní pro oblast životního prostředí Radka Trylčová (ODS). Společně s ní se měl nakazit ještě náměstek hejtmana Zdeněk Honz (ČSSD), který má v gesci sociální oblast. Ten ale svůj zdravotní stav odmítá komentovat. Rada kraje naposledy jednala 16. března.

Naopak negativní testy na koronavirus oznámily stejně jako hejtman na sociálních sítích už také například jeho náměstkyně Marcela Krejsová (ODS) a Ivana Bartošová (KDU-ČSL).

Do karantény se krajská rada dostala minulý čtvrtek. „Naštěstí žijeme v 21. století, máme moderní komunikační prostředky. I tak jsme se propojovali velmi často na zúženém krizovém štábu pomocí videokonference,“ řekl tehdy hejtman Josef Bernard k tomu, zda karanténa nějak ovlivní krizové řízení. Prostřednictvím videokonferencí jednal ze své domácí karantény i s ostatními hejtmany.

V neděli uvedla pro Plzeňskou drbnu radní Radka Trylčová, že průběh onemocnění s COVID-19 zvládá, naštěstí měla lehčí průběh. „Daří se mi lépe, asi také díky homeopatii a medu od rodičů,“ vzkázala ze své domácí karantény Trylčová.   

Chod úřadu běží dál. Kdo může, pracuje z domova. Ostatní úředníci, kteří musejí do práce, jsou v kanceláři po jednom, aby se minimalizoval kontakt, uvedla mluvčí kraje Alena Marešová. Také ona skončila v karanténě a na výsledky svých odběrů v pondělí dopoledne zatím ještě čekala. Pokračuje podle jejích slov i distribuce dodávek ochranných prostředků od státu, hejtmanství navíc shání vlastními cestami ochranné prostředky. Podle Bernarda například kraj nakoupil ze svých prostředků 20 tisíc respirátorů KN 95 pouze pro své potřeby. Další dodávka by měla následovat.

Ohodnoť článek

Štítky koronavirus, Plzeň, krajský úřad, Plzeňský kraj, roušky, respirátory, hejtman, COVID-19, karanténa, Josef Bernard, ČSSD, Radka Trylčová, ODS, Zdeněk Honz, Marcela Krejsová, Ivana Bartošová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koronavirus řádí mezi členy vedení Plzeňského kraje, hejtman má ale negativní test  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.