Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Počet osob s novým koronavirem v Plzeňském kraji opět stoupl, celkem je jich už 29

, aktualizováno 25. března 2020, 13:15

Na 29 stoupl počet osob nakažených novým koronavirem v Plzeňském kraji. Oproti údajům ze středy večer je v regionu více o pět pozitivně testovaných pacientů s COVID-19. Ráno bylo nakažených 26, po poledni se jejich počet zvýšil o další tři případy, Informuje o tom krajská hygienická správa.

Od úterý hygienici začali zveřejňovat počty nakažených podle jednotlivých krajů. Dva nové případy jsou z Tachovska, kde je aktuálně pět osob s novým koronavirem. Další dva noví pacienti jsou z Klatovska a jeden přibyl také v Plzni.

Včera informoval hyygienik Petr Pazdiora o tom, že postupně chodí výsledky mnoha testů odebraných pendlerům, kteří jezdí za prací do SRN. Je proto velmi pravděpodobné, že se i v tomto případě jedná o pendlery. Ve fakultní nemocnici v Plzni leží na plicní ventilaci sedmdesátiletý pacient s koronavirem, jehož syn je rovněž pendler.

V Plzni je aktuálně 10 nakažených, o dva méně hlásí okres Domažlice, odkud jezdilo za prací do SRN mnoho osob. Pět pozitivně tetovaných je na jižním Plzeňsku a jeden na severním Plzeňsku. Klatovsko má od středy dva případy, jedná se rovněž o region, kde žije mnoho pendlerů a Rokycansko zatím také nemá žádný případ.      

FOTOGALERIE: Počet osob nakažených COVID-19

Středa, 25. března 2020, 13:00

FOTOGALERIE: Počet osob nakažených COVID-19

Celkem v Plzeňském kraji absolvovalo vyšetření na COVID-19 už 1345 osob, u 374 hygienici nařídili domácí karanténu, naopak u 280 byla karanténa zrušena. V nemocnici byli hospitalizováni čtyři pacienti.  

Jeden pacient se už uzdravil, opakovaně měl negativní testy. Mělo by se jednat o polského řidiče kamionu, který skončil začátkem března na JIP neurochirurgické kliniky ve fakultní nemocnici po těžkém úrazu hlavy způsobeném při autonehodě. 

Když začal mít hospitalizovaný pacient problémy s plícemi, nechali ho lékaři testovat na koronavirus. Test byl pozitivní a do karantény okamžitě putovala šedesátka pracovníků fakultní nemocnice, kteří s pacientem přišli do styku. Zatím všechny jejich testy byly negativní. Po ukončení karantény musí všichni ještě absolvovat kontrolní testy. Potom je začne krajský epidemiolog postupně uvolňovat do práce. Potvrdil to v úterý ředitel fakultní nemocnice Václav Šimánek.

Polský řidič kamionu byl z JIP neurochirurgické kliniky přemístěn na uzavřené oddělení infekční kliniky bezprostředně poté, co se u něj prokázalo onemocnění novým koronavirem.  

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky koronavirus, počet nakažených, COVID-19, hygienici, Plzeňský kraj, pacient, nemocnice, Německo, Plzeň, okres Klatovy, Petr Pazdiora, Fakultní nemocnice Plzeň, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet osob s novým koronavirem v Plzeňském kraji opět stoupl, celkem je jich už 29  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.