Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fakultní nemocnice v Plzni bije na poplach, navyšuje počet infekčních lůžek

Zákroky a vyšetření omezuje plzeňská fakultní nemocnice v souvislosti s pandemií koronaviru. Největší nemocnice na jihozápadě Čech se připravuje na případný větší nápor pacientů s nemocí COVID-19. Chystá posílení infekčních lůžek a připravuje plicní ventilace. Novinářům to řekl ředitel Václav Šimánek.

Infekční klinika FN má zatím pro nemoc deset lůžek. Počet infekčních lůžek chce nemocnice rozšířit na 30. „Připravujeme lůžkové stanice přímo pro pacienty, kteří budou mít COVID-19 a budou mít komplikace s ním související. Zároveň připravujeme další stanice na pacienty, kteří budou v karanténě, budou mít potvrzené onemocnění, nebudou mít vážné příznaky, ale například si zlomí ruku nebo nohu a budou muset do nemocnice. Tak abychom je oddělili," řekl ředitel nemocnice Václav Šimánek.

Nemocnice má podle vyjádření ředitele téměř 170 plicních ventilátorů. „To jsou ty, které máme k dispozici, teď mapujeme, kolik máme aktivních, abychom věděli, jaká je tam záloha. Další budeme samozřejmě dokupovat,“ uvedl ředitel. Ventilátory nemocnice také dovybaví softwarem, aby je mohla použít zejména u mladších pacientů pro tak zvaný high flow ventilační režim, což je vysokoprůtoková kyslíková terapie bez nutnosti intubace.

FN Plzeň je nově jednou z 18 laboratoří v ČR, které testují odebrané vzorky na koronavirus. Podle informací ze soboty byla v Plzeňském kraji u tří lidí potvrzena nákaza onemocnění COVID-19. V karanténě nařízení hygieniky se nacházelo 69 lidí.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Fakultní nemocnice Plzeň, nemocnice, COVID-19, nemoc, Václav Šimánek, Česko, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice v Plzni bije na poplach, navyšuje počet infekčních lůžek  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.