Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Živnostníci uzavírají od sobotního rána své obchody i provozovny, začínají počítat ztráty

Nepříjemné probuzení zažila v sobotu ráno stejně jako mnozí další živnostníci také majitelka květinářství z Blovic na jižním Plzeňsku Petra Potřebová. Když krátce po šesté hodině zjistila, že na základě vládního nařízení nemůže otevřít obchod, o hodinu později už lepila na jeho dveře ceduli informující zákazníky o uzavření.

„I když je to pro nás velmi těžké, musíme samozřejmě rozhodnutí vlády respektovat. Škoda, že zákaz neplatí třeba až od dnešního poledne. Určitě by se nám podařilo vyprodat část ze zásob řezaných květin i dalších květin a sazenic, které máme v květináčích. Máme v obchodu živé květiny i rostliny za desítky tisíc korun a obávám se, že o velkou část z nich přijdeme,“ uvedla majitelka květinářství Petra Potřebová.

FOTOGALERIE: Uzavřené květinářství v Blovicích

Sobota, 14. března 2020, 09:32

FOTOGALERIE: Uzavřené květinářství v Blovicích
FOTOGALERIE: Uzavřené květinářství v Blovicích

Zaměstnanci květinářství se snažili ze skladovacích prostor dostat co nejvíce květin do světlejšího interiéru obchodu, aby květiny měly více světla a mohly tak lépe přežívat. „Pokud bychom měli mít zavřeno jen deset dní, ještě by se to dalo nějak zvládnout, i když ztráty budou citelné. Pokud budeme mít zavřeno delší dobu, květiny odkvetou, odrostou a budou neprodejné. Bohužel máme živé zboží,“ konstatovala živnostnice.

Během dopoledne do květinářství volali zákazníci a chtěli koupit květiny. „Všechny samozřejmě odmítám, nebudu riskovat pokutu,“ dodala Petra Potřebová.     

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky obchod, květiny, Plzeňský kraj, Blovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Živnostníci uzavírají od sobotního rána své obchody i provozovny, začínají počítat ztráty  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.