Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Současná opatření postačují. Plzeň nebude nic zpřísňovat, naopak je dál, než jiná města

Žádná další zpřísňující opatření nad rámec těch stávajících, nařízených v uplynulých dnech kvůli riziku nákazy koronavirem, nebude zatím přijímat město Plzeň. Rozhodli o tom členové krizového štábu, který svolal primátor Plzně Martin Baxa (ODS).

Primátor shrnul kroky, jež už město učinilo, a to ještě před vyhlášením nouzového stavu. Při jednání se nicméně členové štábu dohodli na nových menších opatřeních. Plzeň mimo jiné uzavře přední dveře vozů MHD k ochraně řidičů, dále také uzavře kontaktní centra svých společností.

„Ukázalo se, že v řadě kroků, které jsme udělali, jsme napřed. To chceme i dál držet. Od 28. února, kdy poprvé zasedl náš pracovní tým, to byl zákaz návštěv v městském ústavu sociálních služeb i v dětském centru, zesílení hygienických opatření na úřadech, preventivní opatření v MHD a zvýšená dezinfekce vozů, úplné uzavření čtyř desítek mateřských škol, výzva občanům k omezení návštěv úřadů, omezení režimu sportovišť, zavření infocentra, pokyn navrátilcům z rizikových oblastí, distribuce stovek infoletáků a podobně,“ přiblížil primátor Martin Baxa.

Podle slov náměstka primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Michala Vozobule (TOP09) byla v MHD v Plzni zesílena dezinfekce a aktuálně se provádí takzvané mlhování. Jedná se o kompletní dezinfikování vozů, jež má účinnost až 14 dní. Stejným způsobem budou ošetřena i zákaznická centra. „Dezinfikujeme i parkovací automaty, zastavili jsme prodej jízdenek ve vozech MHD přímo u řidiče a nově znepřístupníme přední dveře tak, abychom chránili řidiče,“ uvedl Michal Vozobule.

V případě městských společností, Plzeňské teplárenské, Čisté Plzně či Vodárny Plzeň, opatření v nich směřují hlavně k zákaznickým centrům. Ta se uzavírají, nicméně lidé budou mít možnost řešit své záležitosti telefonicky či e-mailem. Stejně tak se omezuje osobní kontakt i při jiných činnostech, kdy například zaměstnanci úřadu zastaví místní šetření v městských bytech, výjezd havarijní služby bude jen k nutným zásahům.

„Co se týká finančních potíží nájemníků ze sociálních městských bytů, jako například samoživitelek, jež musely zůstat s dětmi doma a pocítily tak propad příjmu, bude město postupovat individuálně při případném problému s nájmem. Plzeň se také bude i nadále snažit zajistit dostatek ochranných a dezinfekčních pomůcek, což se ukazuje zatím jako jeden z největších problémů,“ konstatovala mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Nově také město připraví spolu s Městskou charitou Plzeň scénář případného nouzového zásobování potravinami v domácnostech bezmocných seniorů.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky vláda, koronavirus, omezení, Plzeň, primátor Martin Baxa, MHD, doprava, nákaza, krizový štáb, Martin Baxa, městská hromadná doprava, ODS, Michal Vozobule, TOP 09, VODÁRNA PLZEŇ a.s., Městská Charita Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Současná opatření postačují. Plzeň nebude nic zpřísňovat, naopak je dál, než jiná města  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.