Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zpřísněná opatření, mateřské školky v Plzni zůstanou až do odvolání uzavřené

Další pohroma pro rodiče plzeňských předškoláků! Radní města odsouhlasili dočasné přerušení provozu mateřských škol, které Plzeň zřizuje. Školky zůstávají uzavřené až do odvolání od dnešního rána.

Opatření se týká celkem 40 zařízení. O zhruba pěti tisíc dětí ve věku do šesti let se teď musí postarat jejich rodiče. Cílem je zabránit kumulaci většího množství předškoláků s ohledem na rozšiřující se riziko nákazy koronaviru. Už od středy 11. března jsou zavřeny všechny základní, střední i vyšší odborné školy.

„Dohodli jsme se na tomto s našimi městskými obvody. Osobně jsem přesvědčen, že je to důležité. Tímto opatřením, stejně jako dalšími omezeními, která nařídila vláda, čelíme riziku šíření koronaviru. Všem rodičům tímto děkuji za pochopení,“ uvedl primátor Plzně Martin Baxa (ODS).

„Považuji za systémové, aby vedle základních a vyšších typů škol zůstaly uzavřené i mateřské školy. Počet dětí ve třídě základní nebo mateřské školy je srovnatelný, věkový rozdíl mezi dětmi a žáky je mnohdy minimální,“ řekla radní města Plzně pro oblast školství Lucie Kantorová (ANO). Podle ní není druh školy v aktuální situaci rozhodujícím kritériem. „Provoz mateřských škol bude obnoven v závislosti na vývoji situace s šířením koronaviru v České republice, který aktuálně nikdo nemůže predikovat,“ dodala radní Kantorová.

Už ve středu uzavřel mateřské školy městský obvod Plzeň 4 - Doubravka. Zástupci školek o přerušení svých zařízení v úterý informovali rodiče, a to formou e-mailu, SMS a dalšími komunikačními kanály. „Podobná rozhodnutí nejsou jednoduchá, ale jsem rád, že jsme s ředitelkami mateřských škol našli jednomyslnou shodu. Důvodem opatření je vývoj epidemiologické situace ve výskytu onemocnění COVID-19. Není čas otálet a vystavovat jakoukoli věkovou skupinu nebezpečí,“ konstatoval starosta Doubravky Tomáš Soukup (ANO).

Ohodnoť článek

Foto Václav Votruba

Štítky ČR, zdraví, koronavirus, Plzeňský, mateřské školky, uzavření mateřských škol, mateřská škola, Plzeň, COVID-19, ANO 2011, Martin Baxa, ODS, Doubravka, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zpřísněná opatření, mateřské školky v Plzni zůstanou až do odvolání uzavřené  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.