Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Testy na koronavirus podstoupilo v Plzeňském kraji 53 lidí

Testy na nový typ koronaviru podstoupilo v Plzeňském kraji k dnešnímu ránu 53 lidí, čísla se rychle mění. Ve čtvrtek jich bylo o deset méně. Informace na svých webových stránkách průběžně aktualizuje Krajská hygienická stanice v Plzni. Karanténa byla v kraji nařízena 146 lidem, pro 38 už byla ukončena. Hygienici nebudou plošně nařizovat školám, do nichž se po víkendu vrátí děti z jarních prázdnin, omezení výuky, řekl dnes ředitel krajské hygienické stanice Michal Bartoš.

Jarní prázdniny mají tento týden děti z okresů Plzeň-město, Plzeň-sever a Plzeň-jih. "Volají nám poskytovatelé vzdělání, ale i na základě jednání krizového štábu na krajském úřadě jsme rozhodli, že nebudeme vydávat plošný zákaz výuky ve školách," řekl Bartoš. Zřizovatelé ale mají prostřednictvím škol informovat o postupu, pokud se rodiny školních dětí vrátily ze zahraniční dovolené z rizikových oblastí, k nimž patří zejména některé regiony na severu Itálie. K tomu vyzvala například ve čtvrtek i Plzeň.

V Plzeňském kraji by mělo dnes podle Bartoše také začít mobilní testování na koronavirus. Zdravotníci při něm odebírají vzorky od lidí s podezřením na nákazu u nich doma.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, koronavirus, Plzeňský, Plzeňský kraj, Krajská hygienická stanice, jarní prázdniny, Plzeň, okres Plzeň-sever, okres Plzeň-jih, Itálie, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testy na koronavirus podstoupilo v Plzeňském kraji 53 lidí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.