Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nemocnice v Plzeňském kraji omezují kvůli chřipce návštěvy

Nemocnice v Plzeňském kraji zakazují nebo omezují kvůli chřipkové epidemii návštěvy na svých odděleních, kvůli vysoké nemocnosti se také na chřipkové prázdniny zavírají některé školy. V Plzeňském kraji začala minulý týden epidemie. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel je v kraji nyní 1600 nemocných s akutními respiračními infekcemi. Minulý týden se zavřely dvě školy v Plzni a návštěvy omezila fakultní nemocnice. Nově zakázaly návštěvy nemocnice v Klatovech a plzeňské soukromé nemocnice Privamed a Mulačova nemocnice.

Od neděle platí ve fakultní nemocnici zákaz návštěv na Hemato-onkologickém oddělení a na všech jednotkách intenzivní péče, v celé nemocnici nemohou chodit za pacienty návštěvníci mladší 15 let a lidé s příznaky respiračního onemocnění. Od neděle zakázala až do odvolání návštěvy na všech odděleních nemocnice Privamed a ode dneška na všech lůžkových odděleních Mulačova nemocnice, obě ze skupiny Privamed, řekl mluvčí Jaroslav Marian.

Klatovská nemocnice ze skupiny Nemocnice Plzeňského kraje omezuje návštěvy od 4. února na lůžkových odděleních. Zákaz platí do odvolání. "Omezením návštěv chceme chránit především pacienty, protože mají zpravidla oslabenou imunitu a jsou náchylnější k možnému onemocnění, které pak může komplikovat jejich léčbu," uvedla hlavní sestra Vladislava Veselá.

Ostatní krajské nemocnice zatím návštěvy neomezují. "Apelujeme ale na návštěvníky, aby se chovali zodpovědně a v případě příznaků virózy či chřipky návštěvu nemocných odložili. Ostatní žádáme, aby si při kontaktu s nemocnými zakrývali ústa a nos a při návštěvě nemocnice důsledně dodržovali hygienu rukou," uvedl mluvčí nemocnic Jiří Kokoška.

Také Psychiatrická nemocnice v Dobřanech podle mluvčího Libora Panoše žádá příbuzné pacientů, aby v případě jakýchkoli zdravotních potíží odložili návštěvu.

V Plzni vyhlásily chřipkové prázdniny tři školy. Od pátku je zavřená kvůli nemocnosti vyšší než 65 procent 55. mateřská škola v Mandlově ulici, ode dneška má chřipkové prázdniny 26. základní škola Plzeň-Růžovka v areálu Bory. Od 4. února vyhlásila chřipkové prázdniny také Základní a mateřská škola v Plzni - Božkově, řekla mluvčí magistrátu Eva Barborková. Do škol by se měly děti vrátit 10. února. Vysoká nemocnost zavřela také základní i mateřskou školu v Nalžovských Horách na Klatovsku a jejich školní jídelnu a družinu. Na základní škole bylo nemocných 59 procent žáků, v mateřské škole až 85 procent dětí.

Autoři | Foto FN Plzeň

Štítky ČR, zdraví, nemocnice, školy, chřipka, Plzeňský, návštěva, Plzeňský kraj, Plzeň, Mulačova nemocnice s.r.o., pacient, Klatovy, Klatovská nemocnice, a.s., Nemocnice Plzeňského kraje, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Plzeňském kraji omezují kvůli chřipce návštěvy  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.