Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jsme jiní a snažíme se nabízet i to, co ostatní nemají, říká ředitel plzeňské Sportovní a podnikatelské střední školy

PR článek

Nejdéle fungující soukromou střední školou v Plzni je Sportovní a podnikatelská střední škola založená už v roce 1992. Už při jejím vzniku bylo cílem vytvořit tak trochu „jinou školu“, která by se odlišovala od zaběhnuté praxe státních škol. V podmínkách konkurence se státními, neplacenými školami, je snaha být jiný, nabízet něco, co ostatní nenabízejí, tou jedinou cestou, jak obstát.

„Tím, co nás odlišuje je především nabídka specializací, které na jiných školách prostě nenajdete. Ať už jde o sportovní management, management zdravého životního stylu nebo personalistiku a psychologii managementu. Tato zaměření jsou nástavbou k ekonomickému vzdělání, které škola poskytuje a jejich vzájemná provázanost přímo vybízí k založení vlastního podnikání v uvedených směrech,“ informoval ředitel školy Jiří Jonák.

Sportovní a podnikatelská střední škola si zakládá na své flexibilitě, dokážeme pružně reagovat na změny podmínek pro vzdělávání. Důkazem byl okamžitý přechod na online výuku během obou koronavirových vln. Šedesát procent vyučovacích hodin se uskutečnilo prostřednictví online výuky, zbytek ve formě konzultací. Nespornou výhodou školy je i její poloha v centru města, která se jeví jako ideální pro dojíždějící žáky.

„V souvislosti se sportovním managementem nelze nevzpomenout originální provázanost studia této specializace se školním fotbalovým klubem. Kluci hrají pod vedením svých třídních učitelů, trenérů s nejvyššími licencemi, dorosteneckou divizi. Zkrátka, jsme jedinou školou, kde se fotbal nejen hraje, ale dokonce se z předmětu teorie a praxe kopané dá i maturovat,“ konstatoval Jiří Jonák.

Za skoro 30 let své existence škola do života úspěšně vypravila bezmála 1700 absolventů, mezi nimiž nechybí i některá známá jména… Roman Kreuziger, Tomáš a Dominik Kubalíkové, Barbora Strýcová, Jiří Pelnář, Patrik Hrošovský, David Sklenička…

„Druhým aspektem, na který jsme hrdí a který nás odlišuje, jsou nadstandardní vztahy mezi žáky a učiteli. Zakládáme si na vzájemné komunikaci, protože víme, že problém, o kterém se ví, je nejlépe řešitelný už ve svém zárodku. Nikomu nic neodpustíme, ale víme, že každý si zaslouží druhou šanci nad rámec běžné školské praxe,“ zdůraznil ředitel.

To vše v kombinaci s kvalitní výukou jazyků, počítačových kompetencí a odborných předmětů dělá ze Sportovní a podnikatelské střední školy v Plzni vzdělávací zařízení, do kterého žáci chodí rádi. A to rozhodně není málo.

„Pokud někoho naše školní filozofie zaujala, rádi vás přivítáme na dni otevřených dveří, který se vzhledem k současné situaci bude konat dne 4. 12. 2020 od 13.00 v našem kyberprostoru. Těšíme se na vás on-line a doufáme, že situace v lednu 2021 dovolí vás provést naší školou on-air,“ zve k netradiční návštěvě ředitel je Sportovní a podnikatelské školy Jiří Jonák.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Sportovní a podnikatelská škola v Plzni, sportovní management, zdravý životní styl, personalistika, vzdělání, fotbal, sportovci, střední škola, Plzeň, Jiří Jonák, Barbora Strýcová, Roman Kreuziger, Patrik Hrošovský, David Sklenička, Sportovní a podnikatel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jsme jiní a snažíme se nabízet i to, co ostatní nemají, říká ředitel plzeňské Sportovní a podnikatelské střední školy  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.