Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Církevní mateřská škola otevřela další třídu v budově plzeňských vysokoškolských kolejí

Další třídu otevřela borská pobočka církevní Mateřské školy kardinála Berana v budově vysokoškolských kolejí v Baarově ulici 36. Ke dvěma stávajícím třídám tak přibude třetí pro 24 dětí. Navýšení kapacity je možné díky rekonstrukci druhé poloviny přízemí budovy, kterou zajistila Západočeská univerzita. Při slavnostním otevření dnes rozšířené školce požehnal plzeňský biskup Tomáš Holub.

„V naší pobočce na Borech budeme mít od října dvě humanitní třídy celkem pro 38 dětí a jednu třídu křesťanskou pro 24 dětí,“ popisuje ředitelka mateřské školy Petra Mayerová. Místo dosavadních 38 tak bude pobočku navštěvovat celkem 62 dětí.

Rozšíření školky, která v budově Západočeské univerzity funguje už od září 2017, vyvolal velký zájem rodičů o předškolní vzdělávání dětí, a to jak v humanitní třídě, kterou navštěvují děti zaměstnanců Západočeské univerzity, tak ve třídě křesťanské, určené pro další děti. A to jak z křesťanských, tak i z nevěřících rodin. Před rozšířením mohla mateřská škola uspokojit v přijímacím řízení pouze asi 20 procent uchazečů.

Školka dosud obývala polovinu přízemí budovy v Baarově ulici, rekonstrukce se uskutečnila téměř zrcadlově v druhé polovině přízemí. Vznikl tam nový vchod a jedna třída včetně příslušenství. Lepší zázemí v podobě nových šaten a sprch získají také zaměstnanci. V prostoru dále vznikl sklad pomůcek a také ředitelna, přičemž ta dosavadní se změnila na sborovnu. "Rekonstrukci, zahrnující stavební práce a nákup nábytku, financovala Západočeská univerzita, náklady činily 9,5 milionu korun. Vybavení pomůckami zajistilo Biskupství plzeňské. Rekonstrukce trvala pět měsíců," doplnila mluvčí ZČU Šárka Stará. 

Mateřská škola kardinála Berana je církevní mateřskou školou, jejíž školní vzdělávací program je postaven na křesťanských hodnotách. V humanitních třídách jsou děti vedeny k základním hodnotám, jako je láska, solidarita, svoboda, respekt k ostatním lidem, čestnost a zodpovědnost, a to ve vztahu k lidem i přírodě. V křesťanské třídě školka pečuje také o osobní duchovní růst v ekumenickém duchu.

Ohodnoť článek

Foto ZČU

Štítky mateřská školka, ZČU, rekonstrukce školky, biskup Tomáš Holub, mateřská škola, Západočeská univerzita v Plzni, Tomáš Holub, Petra Mayer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Církevní mateřská škola otevřela další třídu v budově plzeňských vysokoškolských kolejí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.