Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bilingvní výuku spustila 21. ZŠ Plzeň, výtvarnou výchovu mají žáci dvou tříd v angličtině

Ve dvou bilingvních třídách se od začátku nového školního roku vyučuje na prvním stupni na 21. ZŠ Plzeň. Škola získala povolení školské rady, Rady města Plzně a ministerstva školství k výuce předmětu výtvarná výchova v anglickém jazyce. Výhledově škola plánuje rozšířit bilingvní výuku i na druhý stupeň.

„Jedná se o cizojazyčnou výuku nejazykového předmětu, při které není kladen důraz na získání nových znalostí v cizím jazyce, ale na získání znalostí v nejazykovém předmětu prostřednictvím cizího jazyka. Žáci si nepřekládají a v angličtině jsou pak schopné i přemýšlet, neučí se jen anglický jazyk, ale učí se v angličtině,“ vysvětlil ředitel 21. ZŠ Plzeň Martin Prokop. Výuka probíhá na základě školního vzdělávacího programu ‚Brána jazyků otevřená‘ a navazuje na celkovou koncepci školy, která podporuje rozšířenou výuku cizích jazyků.

V aktuálním školním roce se jedná o dvě první třídy a v dalších letech bude bilingvní výuka navazovat do dalších ročníků. Ostatní běžné třídy v ročníku se vzdělávají podle školního vzdělávacího programu 21. ZŠ Plzeň.

Personální podmínky zvládne škola zajistit z řad vlastních pedagogů prvního stupně a učitelů s aprobací anglického jazyka. Vzhledem k postupnému nárůstu bilingvních tříd nebude problém výhledově zajistit proškolené pedagogy s patřičným vzděláním nebo podpořit stávající učitele v dalším vzdělávání. „Materiální podmínky pro tuto výuku má škola zajištěny za podpory Magistrátu města Plzně,“ doplnila radní pro oblast školství Lucie Kantorová (ANO).

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky bilingvní výuka, výtvarná výchova, 21. ZŠ Plzeň, anglický jazyk, Plzeň, angličtina, cizí jazyk, Martin Prokop

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bilingvní výuku spustila 21. ZŠ Plzeň, výtvarnou výchovu mají žáci dvou tříd v angličtině  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.