Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Západočeská univerzita uzavřela smlouvu s BMW

Rámcovou smlouvu o spolupráci mezi Fakultou strojní (FST) Západočeské univerzity v Plzni a společností BMW Mobility Development Center podepsali ve středu 18. prosince děkan Milan Edl a Roland Krause, finanční ředitel BMW Mobility Development Center. Partneři se zavázali ke spolupráci v oblasti vzdělávání a výzkumu a vývoje. Společně chtějí také oslovovat uchazeče o studium.

Spolupráce bude zaměřená na rozvoj ve směru trendů digitální transformace a průmyslu 4.0 V oblasti výzkumu a vývoje chtějí partneři uskutečňovat společné projekty nebo se společně podílet na projektech třetích stran. V oblasti vzdělávací půjde o účast specialistů ze společnosti BMW na výuce studentů FST, a to jak ve stávajících předmětech, tak v nově akreditovaných studijních programech, dále se firma bude podílet na zadávání a konzultacích semestrálních, bakalářských a diplomových prací a při zabezpečení exkurzí a praxí studentů. BMW také podpoří získávání nových studentů, například svojí účastí na dnech otevřených dveří, Dětské technické univerzitě, odborných olympiádách a soutěžích středoškoláků a dalších podobných akcích. 

„Se společností BMW Group spolupracujeme od letošního října, kdy se dceřiná společnost BMW Mobility Development Center, která staví polygon u Sokolova, stala generálním partnerem Dětské technické univerzity v Sokolově,“ přibližuje děkan FST Milan Edl. Dodává, že spolupráce s BMW by se do budoucna mohla týkat právě i uplatnění absolventů technických vysokých škol na polygonu v Sokolově, který by měl svoji činnost zahájit v roce 2022.

 „Spolupráce s místními středními a vysokými školami je základem pro budoucí úspěch celého projektu. Západočeská univerzita je jedním z našich prvních partnerů v této oblasti. Ve spolupráci vidíme silný potenciál a značné možnosti, zejména pokud jde o specializovanou výuku studentů při jejich bakalářských a magisterských studijních programech. Potenciál ale spatřujeme také v aktivitách probíhajících přímo v Sokolově, jako je například Dětská technická univerzita, jejímž je BMW Group generálním partnerem a která má za cíl podporu technického vzdělání již u žáků základních škol,“ řekl ke spolupráci Roland Krause z BMW Mobility Development Center.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto ZČU

Štítky Plzeň, BMW, ZČU, Západočeská univerzita v Plzni, projekt, Sokolov, olympijské hry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Západočeská univerzita uzavřela smlouvu s BMW  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.