Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Předvolební skandál způsobila provokativním plakátem kandidátka na místostarostku Domažlic

O pořádný předvolební skandál se postarala nejmladší kandidátka z Domažlic, čtyřiadvacetiletá Karolína Krbová. Ta je čtyřkou na kandidátce sdružení Domažlice – náš domov. Kandidátka na místostarostku vyvěsila plakáty se svojí fotografií opatřené provokativním sloganem: „Chceš hulit dicky nebo trávu? To je jasný, volte Káju.“ Způsobila tak pořádný poprask a vysloužila si označení politický bizár! Pak se omluvila.

Plakát s textem, který lze chápat různými způsoby, unikl samozřejmě na sociální sítě, kde se okamžitě stal hitem a byl označen jako politický bizár. A Karla, která pracuje jako provozní v restauraci, označuje se za aktivistku, pak přiložila pod kotel ještě dalším plakátem s novým sloganem. „Všimli jste si mé předchozí básně o dicku? Pak jsem vás zaujala. Lásce pro všechny se totiž „hu nás“ mnozí smějou! Proto se tomuto u nás chci věnovat.“

Aktivitu kandidátky na místostarostku Domažlic s netradičním sloganem začali lidé bouřlivě komentovat. Někdo se nad ním pohoršoval, někomu se naopak líbil a mnozí Karolíně Krbové slibovali své hlasy. Velké nadšení z plakátu nakonec nebylo ani u politického subjektu Domažlice – náš domov, které se nakonec svým voličům omlouvalo, stejně jako samotná hlavní aktérka.

„Mně se to nelíbilo, řekla bych, že to byla pěkná blbost, ale tu občas děláme všichni. A kdo ne, ten kecá. Ale reklama obrovská, i když negativní,“ napsala například Ivana. Nápad naopak ocenil Honza. „Na mě to působilo tak, že stejně jako Babiš lákal na koblihy, tak vy lidi lákáte na vyhulení dicka a poskytnutí trávy. Bylo by to něco, co tu ještě nebylo no… Škoda, určitě by vám mnoho lidí hlas dalo po poskytnutí těchto služeb.“ „Jsme lidi, milujeme skandály. Pokud pan prezident může říkat k.unda, my můžeme říkat hulit dicky. Vždycky,“ komentovala plakát Šárka. „Náhodou dost dobré, pobavilo. Můj hlas by měl jasného vítěze,“ uvedl zase Atep.

Brzy došlo na omluvy

K plakátu se nejprve pozitivně postavilo i sdružení Domažlice náš Domov. Dvojka na kandidátce, kterou je doktorand ekonomie Libor Kůs nejprve poděkoval, že si lidé nejmladší kandidátky ve městě všimli. Ubezpečil, že kandidáti v rámci kampaně udělají pro město mnoho užitečného. „A pro ty, kteří naši kampaň ještě neviděli už vážně. Podporujete také lásku pro všechny, nebo souhlasíte s pokračující pomocí Ukrajině? Naše město hodláme posunout do moderní doby, aby to mladí a dobří lidé rádi žili. Jde nám i o hodnoty,“ konstatoval nejprve na sociálních sítích Libor Kůs.

Samotné kandidátce brzy došlo, že poněkud přestřelila a zveřejnila omluvu. Svá slova dnes potvrdila speciálně i pro redakci Plzeňské Drbny, která ji požádala o vyjádření. „Chtěla bych se skrze vás omluvit všem, kterých jsem se dotkla vyvěšením dotyčného plakátu. Šlo o mojí osobní akci, kdy jsem vylepila (jen) dva tyto plakáty v jednom místním podniku, kde vypomáhám. Chtěla jsem nadsázkou a vtipně upozornit na témata spojená s manželstvím pro všechny, které silně podporuji. Bohužel jsem očividně zvolila špatnou a vulgární formu prezentace, která, jak vidno, mnohé lidi pohoršila a urazila. Velice mě celá situace mrzí a omlouvám se za ni ještě jednou. Celá nešťastná událost ublížila především mé osobě. Určitě se z mé strany nic podobného nebude opakovat. A děkuji lidem co mě podrželi, když se na mne vše valilo, nebo lidi, které jsem pobavila a nepochopili to špatně. Nečekala jsem to v takovém rozsahu,“ sypala si popel na hlavu Karolína Kája Krbová.

Upřímné zděšení z toho, co plakáty vyvolaly, později zavládlo i mezi dalšími členy sdružení Domažlice – náš domov. Na dotaz o vysvětlení reagoval pro Plzeňskou Drbnu rovněž omluvou Libor Kůs. „Chtěl bych se vaším prostřednictvím velmi omluvit všem, kterých jsme se dotkli zveřejněním předvolebního plakátu jedná naší kandidátky. Šlo o její soukromou aktivitu. Velice nás celá situace mrzí a omlouváme se za ni. Celá nešťastná událost ublížila především jí. Mimo jiné to poškodilo i naše sdružení Domažlice - náš domov,“ zdůraznil Libor Kůs a zopakoval dále slova, která už zazněla i v předchozí omluvě od Karolíny.

„Náš program je jistě zajímavější než tento nevhodný plakát,“ dodal Kůs. Sdružení Domažlice – náš domov má například v programu, že bude prosazovat výstavbu družstevních a startovacích bytů pro mladí rodiny stavebními družstvy, či přímo městem. Chtějí opravovat chodníky, zvyšovat počet parkovacích míst, nebo pomoc obchvatu města bojovat s hlukem z dopravy. Sdružení chce, aby město hlídalo městskou teplárnu, aby nezvyšovala ceny za teplo pod záminkou krize, což platí i pro vodárnu. Mimo jiné sdružení slibuje posunout koupaliště Babylon do 21. století, kde by měl vzniknout odpočinkový areál a sauny.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík, Domažlice - náš domov, Karolína Krbová, ČSÚ,

Štítky volby, předvolební skandál, skandální plakát, Domažlice náš domov, Karolína Krbová, plakát, Domažlice, skandál, domov, Andrej Babiš, Drbna.cz, Ukrajina, Babylón

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předvolební skandál způsobila provokativním plakátem kandidátka na místostarostku Domažlic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.