Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ztracenou a zcela vyčerpanou Ukrajinku na pokraji života našel v lese psovod kynologické brigády

Nalézt ztracenou a vážně nemocnou ukrajinskou seniorku, která zmizela v hlubokých lesích na Rokycansku a byla v ohrožení života se podařilo díky rozsáhlé pátrací akci. Zapojilo se do ní nejen pět psovodů Horské služby ze Šumavy, Krušných hor i z Krkonoš, ale i experti z jihočeské kynologické brigády. A právě jeden z jejich psovodů cizinku nakonec ve středu našel. Žena pohřešovaná od pondělí byla v té době už na pokraji svých sil.

Nemocnou Ukrajinku ztracenou v hlubokém lese se konečně podařilo vypátrat, už je v péči lékařů

Šťastný konec má pátrání po pohřešované jedenašedesátileté ukrajinské ženě, která odešla v pondělí kolem poledne na procházku z místa svého bydliště ve Strašicích na Rokycansku, kde byla také naposledy spatřena. Ztracenou Světlanu oblečenou v...

O tom, že se podařilo ztracenou jedenašedesátiletou Světlanu trpící Parkinsonovou chorobou vypátrat jsme v Plzeňské Drbně informovali už ve středu. Teď máme podrobnosti z celé pátrací akce. Seniorka se ztratila v pondělí kolem 13 hodiny na Rokycansku, kdy odešla na procházku z ubytovny ve Strašicích, kde aktuálně bydlí. Při odchodu ji zachytila i bezpečnostní kamera v objektu. Každé tři hodiny měla žena brát léky, jinak hrozilo riziko zhoršení zdravotního stavu. Prognóza proto nebyla příliš optimistická.

Od pondělního večera po ženě pátrala Policie ČR, která v úterý ráno požádala kynologickou brigádu Horské služby o spolupráci. Na místo vyrazili psovodi z Krkonoš, Šumavy a Krušných hor. „Do úterního večera prohledali členové Horské služby v okolí Strašic na Rokycansku na 200 hektarů zalesněné plochy. Pátrání s negativním výsledkem bylo ukončeno ve 22.30. Ve středu ráno začala rozsáhlá pátrací akce za podpory dalších psovodů, pořádkové jednotky Policie ČR a všech složek IZS včetně pátracího vrtulníku. Zhruba po dvou hodinách, přesně v 10:58, našel ztracenou ženu pes člena Jihočeské záchranné brigády kynologů Pavel Troller,“ informovala na svém webu Horská služba.

Pavel Troller se do pátrání zapojil s atestovanou fenkou bernského salašnického psa Brigitte Bona Fornaxs Brigitte. „Za úspěšným nálezem stojí nekonečné hodiny práce a tréninků za každého počasí, za každé situace a v nejrůznějším prostředí. Jedná se o dobrovolnickou činnost, která hluboce prorůstá naším osobním životem a která se stává prioritou. Dvojice jako je Pavel s Brigitte nám ale ukazují, že to má smysl a že splněným atestem to nekončí. Díky všem, kteří se rozhodnou naplno jít tímto směrem," uvedli na svém webu jihočeští záchranáři. 

Seniorka byla silně podchlazená, zmatená a po dvou dnech v terénu velmi vyčerpaná. Členové Horské služby ve spolupráci s dalšími záchranáři ženě poskytli základní ošetření a na nosítkách ji transportovali k sanitce zdravotnických záchranářů. Celkově kynologové Horské služby prohledali zhruba 300 hektarů plochy. „Paní přejeme co nejrychlejší zotavení a pánům a jejich chlupáčům posíláme jako odměnu věnec buřtů,“ dodalo vedení Horské služby.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Horská služba, Jihočeská záchranná brigáda kynologů

Štítky Horský služba, Jihočeská záchranná brigáda kynologů, pátrání, pohřešovaná Ukrajinka, Parkinsonova choroba, úspěšné pátrání, nalezená žena, brigáda, horská služba, okres Rokycany, Krušné hory, Krkonoše, Šumava, Policie České republiky, Strašice, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ztracenou a zcela vyčerpanou Ukrajinku na pokraji života našel v lese psovod kynologické brigády  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.