Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hledaný cizinec neužívá léky potřebné k životu. Nevrátil se do léčebny, kde pobývá z rozhodnutí soudu

V ohrožení života je devětadvacetiletý polský občan, který se nevrátil z povolené několikadenní dovolené zpět do Psychiatrické nemocnice v Dobřanech na jižním Plzeňsku. Tam se cizinec léčí a užívá léky, bez kterých může zemřít. Policie po muži vyhlásila pátrání. V psychiatrickém zařízení pobývá na základě soudního rozhodnutí, měl spáchat sexuální delikt.

„Hledaný muž se v pondělí do 20 hodin nevrátil zpět z povolené dovolené, kterou měl strávit v jednom z hotelů v Plzni, zpět do zdravotnického zařízení na jižním Plzeňsku. Pohřešovaný má rozhodnutím soudu nařízenou ústavní léčbu. Neužívá léky, bez kterých by byl ohrožen na životě,“ uvedla k vyhlášenému pátrání mluvčí policie Eva Červenková.

Muž je vysoký 175 cm, hubené postavy, má obdélníkový tvar obličeje a hnědé oči, má krátké vlasy hnědé barvy. Měl by mít na sobě červenou mikinu, džíny a černý batoh a mluví špatně česky. V policejním pátrání je uvedeno, že hledaný cizinec není nebezpečný, není ozbrojený a netrpí žádnou nakažlivou nemocí. Podle informací webu krimi-plzen.cz měl mít ovšem nařízenou ústavní léčbu kvůli tomu, že spáchal sexuální delikt. „Policisté žádají všechny občany, kteří by mohli podat jakoukoli informaci o pobytu, výskytu nebo pohybu hledané osoby, aby neprodleně podali zprávu na jakoukoliv služebnu Policie České republiky nebo na tísňovou linku 158,“ dodala policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, Jan Luxík,

Štítky pátrání, pohřešovaný cizinec, ztracený muž, psychiatrická nemocnice, ústavní léčba, léky, Polák, Plzeňský kraj, Dobřany, Plzeň, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hledaný cizinec neužívá léky potřebné k životu. Nevrátil se do léčebny, kde pobývá z rozhodnutí soudu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.