Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Přístavbu a rekonstrukci domova pro seniory za 254 milionů chystá Plzeňský kraj v Kralovicích

Vyhlášení zadávacího řízení veřejné zakázky na přístavbu a rekonstrukci Domova sociální péče Kralovice (DSP) odsouhlasila Rada Plzeňského kraje. Zakázku bude administrovat příspěvková organizace Centrální nákup. Předpokládaná finanční částka stavby činí 254 milionů korun včetně DPH.

Financování stavby částečně pokryje dotace ministerstva práce a sociálních věcí ve výši 46,38 milionu korun. Zbytek pokryje Plzeňský kraj z vlastních prostředků. „Rádi bychom, aby vysoutěžená cena díla byla nižší, než cena předpokládaná, a kraj tak ušetřil,“ konstatoval náměstek pro oblast ekonomiky, investic a majetku Roman Zarzycký (ANO). Aktuálním rozhodnutím rady má kraj pro financování projektu připraveno prvních 29 milionů korun. Přístavba a rekonstrukce Domu sociální péče v Kralovicích by se měla realizovat v letech 2022 až 2023.

Rekonstrukce zajistí klientům dostatek soukromí, prostory pro kvalitní bydlení a pohyb lidí se sníženou schopností pohybu, kdy lze předpokládat, že časem se schopnost pohybu může dále snižovat. Vznikne nejen prostor pro vlastní soukromí, ale i prostor pro sociální interakce. Rekonstrukce poskytne příjemné a bezpečné místo pro setkávání klientů navzájem a klientů s lidmi žijícími mimo zařízení. Samozřejmostí je bezbariérové prostředí a dostatečné vybavení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzeňský kraj

Štítky Domov sociální péče Kralovice, přestavba domova, přístavba, rekonstrukce, Kralovice, Plzeňský kraj, Rada Plzeňského kraje, Roman Zarzycký, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přístavbu a rekonstrukci domova pro seniory za 254 milionů chystá Plzeňský kraj v Kralovicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.