Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Itálie, nebo Mexiko? Na Woltu najdete obojí, a z těch nejlepších plzeňských podniků!

PR článek

Rozvážková služba Wolt už se v Plzni plně zabydlela, zná nazpaměť všechny křižovatky, náměstí, ulice i uličky, a má tedy čas věnovat se novým partnerům – podnikům, ze kterých vám kurýři dennodenně rozváží to nejlepší jídlo ve městě.

Nejžhavějšími želízky na webu i v aplikaci Woltu jsou poklady italské a mexické kuchyně, a to Pizzerie Da Pietro ve Smetanových sadech a restaurace La Chica | Casa Mexicana na ulici Malé, kousek od náměstí Republiky. Slavnostně tedy přivítejme tyto dva nové přírůstky, dva kontinenty, dvě restaurace, dva autentické gastronomické zážitky, které si můžete díky Woltu vychutnat i s bleskovým doručením.

O Pizzerii Da Pietro se ne nadarmo říká, že umí nejlepší neapolskou pizzu v Česku. To je ale těžší, než se může na první pohled zdát. Taková pravá neapolská pizza se totiž připravuje ve speciální peci na bukovém dřevě a patří na ni jedině prvotřídní a čerstvé suroviny, které si v Da Pietro dováží přímo z Itálie. Z celého menu tohoto podniku je pak cítit pravý jižanský temperament, který vám nabídne silnější labužnický prožitek, než byste si troufli očekávat. 

V nabídce si vyberou jak zastánci italského kulinářského minimalismu, tak milovníci neprobádaných chuťových kombinací. Objednat si totiž můžete jak neodolatelnou Margheritu, tak její náročnější kolegyně jako Al Prosciutto Cotto di Parma s parmskou šunkou, pikantní Diavolu nebo Capricciosu s artyčoky, žampiony a olivami. Speciality z nabídky ve výčtu svých ingrediencí obsahují už od přečtení chutná slova jako boloňská mortadella, buvolí či zauzená mozzarella, sušená vepřová šunka z krku, pikantní salám z Kalábrie, pesto z pistácií, filety z tuňáka nebo lanýžová salsa. A to vše se přímo nabízí zakončit pořádnou dávkou poctivého italského tiramisu.

Pokud ale máte spíš zaoceánskou náladu, nově otevřená La Chica | Casa Mexicana vás chutí, vůní i vzhledem přenese do energického Mexika. Tahle restaurace v srdci Plzně ctí tradiční latinsko-americké postupy a receptury, zároveň ale jde s dobou a je připravena uspokojit všechny masožravce, vegetariány, zastánce bezlepkové kuchyně, milovníky známých mexických klasik, kuchařské dobrodruhy i fanoušky exotických nápojů.

Vaše mexická objednávka na Woltu z La Chica pak může obsahovat třeba tortilla chipsy se salsou, oblíbenou limonádu Jarittos nebo jeden (či raději více) z mexických hlavních chodů v různých variantách – s kuřecím, vepřovým nebo hovězím masem, s jedlým kaktusem zvaným nopal, hlívou, cizrnou, aztéckým kaviárem, různými druhy sýrů, zeleniny i omáček! Podle vašich představ vymazlené burrito, plněné bulky zvané tortas nebo tortilly s názvem gringas, ještě teplou quesadillu či enchiladas, tedy zapečené tortilly s omáčkou, si pak můžete vychutnat pěkně doma v obýváku či v práci za kancelářským stolem, a přitom si naplno užít lahodný rychlovýlet do Mexika.

Tak jak kurýra pozdravíte tentokrát – ciao nebo hola? Ať už to bude jakkoliv, neprohloupíte. Záleží jen na tom, jestli máte větší chuť na pestrobarevné menu ze střední Ameriky, nebo na proslulou klasiku Apeninského poloostrova. A jestli dneska máte náladu na úplně jiný kout světa, nebo na nějakou z tradičních českých klasik, Wolt vám i tato přání rád vyplní. Stačí si ho jen rozkliknout a vybrat si právě ten skvost plzeňské gastronomie, který uspokojí vaše chuťové buňky. V každém případě přejeme dobrou chuť!

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Wolt, Plzeň, rozvoz, jídlo, aplikace, Itálie, Mexiko, restaurace, tortilla, Česko, Amerika, Kalábrie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Itálie, nebo Mexiko? Na Woltu najdete obojí, a z těch nejlepších plzeňských podniků!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.