Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Snoubenci si nově mohou v Plzni vybrat termín svatby on-line

Přes on-line formulář si nově mohou snoubenci vybrat v Plzni termíny pro svoji svatbu. Aplikace, kterou spustilo město, zobrazí všechny dostupné termíny k uzavření sňatku. Rezervovat si mohou obřad jak v obřadní síni plzeňské radnice, tak i na jiných vhodných místech na území města Plzně.

„V přicházejícím letním období je tradičně větší zájem o uzavírání sňatků, proto bychom chtěli všem snoubencům připomenout, že nejjednodušší cesta k rezervaci termínu svatby je přes on-line formulář. Zde si snoubenci vyberou den a hodinu obřadu, vyplní potřebné údaje a na e-mail jim přijde potvrzení o rezervaci,“ vysvětluje místostarosta třetího plzeňského obvodu Stanislav Šec (KDU-ČSL).

Formulář je dostupný na odkazu www.svatba.plzen.eu. Úředně stanoveným oddacím místem je obřadní síň plzeňské radnice, zde je oddacím dnem sobota. Dále jsou stanoveny zasedací místnosti v budově Úřadu městského obvodu Plzeň 3 a budovách Úřadů městských obvodů Plzeň 1, 4, 5 a 7, kde je oddacím dnem pátek.

Termíny se zamlouvají vždy od 1. ledna na období červenec až prosinec a od 1. září na období leden až červen. K uzavření sňatku je potřeba podat žádost o uzavření manželství na oddělení matriky Úřadu městského obvodu Plzeň 3, a to minimálně 14 dnů před zajištěným termínem svatby.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com / Frauke Flohr

Štítky svatba, termín svatby, rezervace termínu svatby, Plzeň, městská část, Stanislav Šec, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Snoubenci si nově mohou v Plzni vybrat termín svatby on-line  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.