Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Infocentrum připravilo zábavu nejen pro rodiny s dětmi v Plzni, zkuste fotokvíz a městskou stopovačku

I když v těchto dnech nemůže Turistické informační centrum města Plzně vítat turisty, rozhodně nezahálí. Ve chvíli, kdy jsou Plzeňané limitovaní hranicemi okresu, připravuje chytrou zábavu na doma i na procházky na čerstvém vzduchu nejen pro rodiny s dětmi. Zapojit se mohou do fotokvízu zaměřeného na plzeňská domovní znamení nebo si projít městskou stopovačku Kudypa dál? Dále si infocentrum nachystalo Plzeňky, tajenky s plzeňskou tematikou, které lze luštit z pohodlí domova.

Všichni ti, co se pohybují v centru města, mají možnost zasoutěžit si o vstupenky na zajímavou komentovanou prohlídku Za tajemstvím výzdoby plzeňských domů, kterou organizuje Turistické informační centrum na náměstí Republiky.

„V následujících sedmi týdnech infocentrum na své facebookoví stránce Visit Plzeň každé pondělí uveřejní fotografii domovního znamení, sgrafita nebo drobné domovní výzdoby, kterou lidé najdou v centru Plzně. Stačí místo vypátrat, vyfotit a fotku s adresou místa zaslat do následujícího pondělí do 12:00 na mail info@visitplzen.eu. Tím se soutěžící zařadí do slosování o dvě vstupenky na prohlídku Za tajemstvím výzdoby plzeňských domů v letošní sezoně,“ říká za organizátory Petra Vomelová. Začít soutěžit lze kdykoliv během sedmi následujících týdnů, ale platí, že čím dřív se začne, tím více zájemci poznají Plzeň.

Středeční plzeňské tajenky Plzeňky

Ty, co v tuto dobu na procházky neužije, nebo se nedostanou do centra Plzně, mohou potrápit mozkové buňky u plzeňských tajenek, chytré zábavy „na doma“. Infocentrum luštitele postupně „prozkouší“ z významných osobností plzeňské historie, umění a sportu a dalších oblastí, o které si mohou zájemci sami napsat. „Jak známo, plzeňské infocentrum ví o Plzni snad úplně všechno, a rádo se o tyto zajímavosti podělí, a tak budou vznikat další tajenky. První tajenka už je uveřejněna a najdete ji na webu Visit Plzeň,“ informovala Vomelová.

Nejen víkendová městská stopovačka

Zajímavou procházku zejména pro rodiny s dětmi nabízí městská stopovačka Kudypa dál? Hravý kvíz obsahuje dvacet úkolů, které děti seznámí s mnoha významnými a zajímavými místy v historickém centru města. Stačí se při „stopování“ dobře rozhlížet kolem sebe. Splnění úkolů zakreslených na hrací kartě, kterou si lze vyzvednout u vchodu do infocentra, nebo si ji vytisknout doma, zabere zhruba 60 minut.

Ohodnoť článek

Foto Visit Plzen

Štítky informační centrum, procházky, soutěž, Plzeň, program pro děti, zábava, rodina, vstupenka, turistické centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Infocentrum připravilo zábavu nejen pro rodiny s dětmi v Plzni, zkuste fotokvíz a městskou stopovačku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.