Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Plzeňáci, nedáme se! Buďte opatrní a dodržujte pravidla! Vyzývá kampaň města

Zastávky městské hromadné dopravy i vozy MHD v Plzni zdobí nové plakáty, které povzbuzují obyvatele i návštěvníky města k dodržování opatření v současné nelehké situaci. Od 1. března byl na tři týdny vyhlášen ještě tvrdší lockdown. Počty nemocných v Plzni i v celém regionu jsou stále alarmující a lidé by neměli brát situaci na lehkou váhu.

„Kampaní chceme Plzeňany vyzvat, aby dodržovali protiepidemická opatření a bránili šíření koronaviru. Vždyť situace v Plzni je opravdu vážná. Také se snažíme občanům vysvětlit, co vládou vyhlášená opatření platná od 1. března v praxi znamenají tak, aby jim každý rozuměl. Proto jsme například vylepili i přehledné mapy hranic okresu Plzeň-město a katastru obce a připravili letáky se shrnutím základních informací týkajících se aktuálních omezení," uvedl primátor Martin Baxa (ODS), který se aktuálně také lečí s covidem. 

"Buďme opatrní, buďme solidární se zdravotníky a s těmi, kterým hrozí zvýšené riziko vážného průběhu nemoci, za trochu nepohodlí to stojí!“ apeluje na občany prostřednictvím plakátů primátor města.

Plakáty s velkým nápisem ‚Plzeňáci, nedáme se!‘ vyzývají především k omezení kontaktů a k dodržování pravidla tří R. Tedy nosit respirátor, dezinfikovat si ruce, dodržovat rozestupy. „Připravili jsme několik variant plakátů v různých velikostech. Jedním z motivů je výzva: ‚Pro záchranu životů stačí málo. Zůstat doma.‘, dalším pak ,Pomozme zdravotníkům, aby oni mohli pomáhat nám. Upozorňujeme tak na to, že nové varianty viru jsou extrémně nakažlivé a zátěž zdravotních zařízení je v této situaci značná," říká vedoucí Kanceláře primátora Běla Bakulová, pod jejímž vedením kampaň vznikala. 

"Omezení kontaktů, jakkoli je pro nás všechny frustrující, je opravdu velice účinnou prevencí proti šíření onemocnění covid-19. Ve dnech, kdy počty nakažených a hospitalizovaných rostou, stojí za to vydržet,“ dodala vedoucí Kanceláře primátora. 

Ohodnoť článek

Foto Plzen.eu

Štítky kampaň, protiepidemická opatření, lockdown, plakáty, Plzeň, plakát, primátor, COVID-19, Martin Baxa, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňáci, nedáme se! Buďte opatrní a dodržujte pravidla! Vyzývá kampaň města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.