Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zaměstnanci plzeňského magistrátu provětrali šatníky, sbírka pomohla hlavně rodinám s dětmi

Obrovský zájem vyvolala i tentokrát výzva Ukliď šatník! Apelovala na zaměstnance plzeňského magistrátu, městských obvodů, ale i spřátelených organizací, aby vytřídili nenošeného, ale stále ještě použitelného oblečení. To pak věnovali Humanitárnímu skladu Diecézní charity Plzeň.

Vloni poprvé výzvu Ukliď šatník inicioval primátor města Martin Baxa (ODS), letos ji znovu v druhé polovině února zrealizoval magistrátní odbor sociálních služeb. Svoji důležitou roli ve vyhlášení sbírky tentokrát sehrály jak arktické mrazy, které zasáhly naši zemi na počátku února, tak i skutečnost, že současná téměř rok trvající mimořádná situace mnoho jednotlivců a rodin dostala do ekonomických potíží.

„Loňský první ročník sbírky byl velmi úspěšný, ale ten letošní naše očekávání mnohonásobně předčil. S ohledem na zhoršující se situaci rodin s dětmi a samoživitelů jsme apelovali na pomoc právě jim, šlo zejména o dětské oblečení, obuv, ale i o hračky a bytový textil,“ konstatoval primátor Martin Baxa.

Pracovnice z odboru sociálních služeb roztřídily a naplnily více jak 120 velkoobjemových pytlů a krabic, kde nechyběly ani kojenecké lahve, nádobí nebo sportovní vybavení pro děti. „Celkově jde o dvakrát větší objem oproti loňskému roku. Mě velmi těší, že naši zaměstnanci ctí společné krédo, že i malá pomoc pomůže a dobrý pocit je k nezaplacení. Proto věřím v jejich solidaritu i napřesrok,“ přiblížil podstatu výzvy primátor Plzně.

„Jsme v době velkých překvapení. Na jedné straně jsme už všichni unavení z dlouhého průběhu pandemie a někdy to jde hodně na dřeň. Na straně druhé se dějí věci velkého projevu lásky a solidarity a vzájemné pomoci. Do této pomoci patří vzájemně podpůrná akce Úklid šatník! pro potřebné,“ uvedl Jiří Lodr, ředitel Diecézní charity Plzeň. Ten se osobně přesvědčil, že výnos darů šatstva, hraček a dalšího ze čtyř svozů je oproti loňsku rekordní.

„Pomoc bude rozdělena potřebným prostřednictvím humanitárního šatníku Diecézní charity Plzeň v Cukrovarské 16. Jsem moc vděčný a musím s radostí vyznat – jste úžasní a velice děkuji za vás všechny, přátelé! Přeji všem velkou radost, stejnou, jakou mám já,“ dodal ředitel diecézní charity.

Do sbírky se v letošním roce zapojili mimo zaměstnanců města také pracovníci DEPO2015 a Dobrovolnické agentury DORA, opakovaně byly úspěšné i mezisklady Aktivity centra v Krašovské ulici a pracovníků z magistrátního odboru evidence majetku. Překvapením pak byla vlastní iniciativa městského obvodu Plzeň – Černice, který se sbírkou inspiroval a vyzval k zapojení i občany svého obvodu.  

Ohodnoť článek

Foto Plzen.eu

Štítky Ukliď šatník, výzva, sbírka oblečení, charita, pracovníci magistrátu, Plzeň, rodina, Martin Baxa, primátor, ODS, Diecézní charita Plzeň, Jiří Lodr, magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaměstnanci plzeňského magistrátu provětrali šatníky, sbírka pomohla hlavně rodinám s dětmi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.