Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Čtyři stateční převzali Cenu hejtmana Plzeňského kraje za záchranu života

Cenu hejtmana Plzeňského kraje za záchranu života za rok 2019 převzali Dagmar Gajdošová, Štěpánka Krejčová, Jiří Vacek a Václav Daňhel. Ceny jim předala náměstkyně vykonávající funkci hejtmana Marcela Krejsová (ODS) na základě došlých nominací.

Čtyři stateční převzali od náměstkyně hejtmana bronzovou pamětní medaili a šek v hodnotě 10 tisíc korun. Ceny měly být předány koncem března, ale kvůli koronavirovým opatřením byly předány až ve středu.

„Je vždy příjemné setkat se s někým, kdo nezištně někomu pomohl, především když se jedná o lidský život. Jsem ráda, že mám příležitost vám osobně poděkovat a setkat se s vámi,“ uvedla náměstkyně Marcela Krejsová.

Zachránili životy třem lidem

Dagmar Gajdošová

Při fotbalovém utkání v Maršových Chodech poskytla první pomoc Karlu Pácalovi, který na hřišti náhle zkolaboval následkem zástavy srdce. Do příjezdu záchranky a vrtulníku, které přivolali spoluhráči, mu prováděla masáž srdce a resuscitaci.

Štěpánka Krejčová a Jiří Vacek

Při setkání zaměstnanců úřadů v rámci DSO Mikroregion Borsko zkolaboval starosta obce Rozvadov. Nominovaní do příjezdu záchranky a příletu vrtulníku pokračovali v masáži srdce starosty, se kterou začali bezprostředně po jeho kolapsu.

Václav Daňhel

Při odborném výcviku ztratila žákyně 3. ročníku oboru vzdělání mechanik-opravář motorových vozidel náhle vědomí a upadla. Při pádu zapadl dívce jazyk. Nominovaný, který je učitelem odborného výcviku, před dopadem na zem stihl dívku zachytit, zapadlý jazyk vyjmul, uvolnil dýchací cesty.

Ohodnoť článek

Foto KÚPK

Štítky Cena hejtmana Plzeňského kraje za záchranu života, předání ceny, Marcela Krejsová, Plzeňský kraj, Jiří Vacek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyři stateční převzali Cenu hejtmana Plzeňského kraje za záchranu života  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.