Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Plzeň získala druhé místo ve sbírání elektroodpadu

Město Plzeň získalo druhé místo v soutěži sběru elektroodpadu s názvem Hejbni s elektrem pro lepší život, ve které se utkala statutární města České republiky a hlavní město Praha. Zvítězilo město, ve kterém lidé odevzdali nejvíce kilogramů elektroodpadu přepočtených na jednoho obyvatele. Plzeň s 3,05 kilogramu odpadu na obyvatele tak dosáhla na druhou příčku v kategorii B, do níž byla zařazena města s více než 90 tisíci obyvateli. První místo v této kategorii obsadily České Budějovice s 3,57 kilogramy na jednoho obyvatele.

Soutěž, jež uspořádala společnost Elektrowin, se uskutečnila v období od 1. dubna 2018 do 31. března 2019. Slavnostní vyhlášení se uskutečnilo ve čtvrtek 16. května 2019 v sále Staré radnice v Havlíčkově Brodě. Zapojilo se do ní 25 měst, která soutěžila o největší celkové množství elektrospotřebičů odevzdaných prostřednictvím sběrných dvorů na jejich území. Aktivně tím přispěla k ochraně životního prostředí, navíc mohla získat jednu z finančních výher. Město Plzeň obdrželo za druhé místo odměnu 40 tisíc korun.

Technický náměstek plzeňského primátora Pavel Šindelář poděkoval obyvatelům města za sběr odpadu a společnosti Čistá Plzeň  za systém svozu a jeho organizaci. „Peníze, které jsme za druhé místo v soutěži získali, použijeme na výdaje spojené se sběrem tříděného odpadu,“ dodal náměstek Pavel Šindelář.

Lidé odevzdávali zejména chladničky, mrazničky, pračky, sušičky, myčky nádobí, pečící zařízení, sporáky, elektrické ventilátory, nástroje pro sečení nebo jiné zahradnické činnosti. „Ve sběru se objevily i mikrovlnné trouby, plotny, vysavače, žehličky,  topinkovače, fritovací hrnce,  váhy, vrtačky, pily, kávovary  elektrické nože, spotřebiče pro stříhání vlasů, sušení vlasů, čištění zubů, holení, hodiny, budíky i mobilní telefony,“ dodala Dagmar Svobodová Kaiferová, vedoucí odboru životního prostředí magistrátu města Plzně.

Autoři | Foto město Plzeň

Štítky Plzeň, odpad, třídění, elektroodpad, soutěž, Česko, Praha, České Budějovice, Pavel Šindelář, Havlíčkův Brod

Plzeň získala druhé místo ve sbírání elektroodpadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.