Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Studio Slavnosti svobody 2020 je připraveno, živý přenos zahájí v neděli úderem 11.00 hodin

Úderem 11.00 hodin začne v neděli 3. května živé vysílání studia Slavností svobody 2020. Přesně v tento čas by za normálních okolností vyjel směrem do centra Plzně Convoy of Liberty. Vzhledem k přetrvávajícím protikoronavirovým opatřením se bohužel letošní slavnosti uskuteční jen virtuálně prostřednictvím osmihodinového programu, jenž připomene 75. výročí osvobození Plzně americkou armádou. K vidění bude na webu slavnostisvobody.cz, Facebooku i YouTube.

Studio bude vysílat z největší haly v areálu DEPO2015. Program nabídne besedy a rozhovory se zástupci klubů vojenské historie, s historiky, pamětníky i umělci. Chybět nebude živý přelet historického letounu Harvard, hosté ve studiu se spojí přímo s veterány v USA a Belgii.

„Věřím, že i když nemůžeme oslavit toto významné výročí osvobození Plzně tak, jak jsme původně plánovali, připomenou si občané důstojně i prostřednictvím tohoto internetového vysílání události, které se staly před 75 lety. Doufám, že možnosti sledovat vysílání využijí lidé nejen z Plzně, ale z různých koutů České republiky i z celého světa,“ uvedl primátor Plzně Martin Baxa (ODS).

Jak bude vypadat celé studio se můžete odívat na naší fotogalerii. Chybět nebude ani tentokrát vojenská historická technika.

FOTOGALERIE: Studio Slavnosti Svobody 2020

Sobota, 2. května 2020, 19:29

FOTOGALERIE: Studio Slavnosti Svobody 2020
FOTOGALERIE: Studio Slavnosti Svobody 2020

Kvůli pandemii koronaviru musela radnice v půlce března zrušit Slavnosti svobody plánované na 1. až 6. května 2020. Vzpomínku věnuje padlým u Památníku 16. obrněné divize a Památníku čs. vojákům bojujícím na západní frontě v Husově ulici. Živě se bude přenášet také položení květin u Památníku 2. pěší divize na Chodském náměstí. Vysílání město zajistí i 6. května od pomníku Díky, Ameriko!, kde zástupci města, velvyslanec USA a velvyslanec Belgického království položí květiny.

Zítřejší vysílání je možné sledovat na následujících stránkách:

Ohodnoť článek

Foto Plzen.eu

Štítky Slavnosti svobody, studio slavností svobody, veteráni, osvobození, konec války, slavnost, Plzeň, YouTube, přímý přenos, Armáda Spojených států amerických, Facebook, USA, Harvardova univerzita, pandemie covidu-19, Belgie, Martin Baxa, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studio Slavnosti svobody 2020 je připraveno, živý přenos zahájí v neděli úderem 11.00 hodin  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.