Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Pokuty budou padat za účast na protestní akci pendlerů i za mejdan v plzeňské restauraci

Na 700 provozoven a oblíbených turistických míst zkontrolovali během velikonočního víkendu policisté na území Plzeňského kraje. Zaznamenali celkem 35 přestupků proti nařízení vlády, které budou řešit příslušné správní orgány. A viníky to může přijít i na desítky tisíc korun. Nejvíce pokut padne za účast na protestní akci pendlerů a za bujarý večírek cizinců v restauraci ve Skrétově ulici.

„Celkem 25 případů přestupků jsme zaznamenali na tiché protestní akci na hraničním přechodu Folmava,“ informovala mluvčí policie Martina Korandová. Tam se v sobotu uskutečnila akce pendlerů, kteří přijeli na parkoviště před čerpací stanicí. Protestovali ve svých autech s ručně psanými transparenty proti tomu, že jim vláda v současné situaci znemožňuje denně dojíždět přes hranici za prací, pokud se nejedná o zaměstnance ve zdravotnictví.

Na protestní akci pendlerů se nevztahovala žádná výjimka, nebyli si zasportovat a ani nepřijeli nakupovat. Podle policistů porušili zákaz shlukování. Policisté na základě kontroly dokladů také zjišťovali, zda nemají přítomní pendleři nařízenou karanténu.

Další pokuty budou padat v souvislosti s kontrolou restaurace ve Skrétově ulici v Plzni. Policisté tam vyjeli na základě upozornění, že se v podniku nachází větší množství osob, což se také potvrdilo. Uvnitř restaurace nerušeně popíjelo alkohol 15 cizinců, samozřejmě bez nasazených ochranných prostředků. „Všechny přítomné osoby jsme vykázali z podniku a jejich přestupky budeme oznamovat,“ uvedla policejní mluvčí. Za přestupek proti vládnímu nařízení mohou vyfasovat dvacetitisícovou pokutu, majitel podniku pak může dostat pokutu až do výše tří milionů korun.

Domluvami řešili policisté několik případů porušení nařízení vlády jako je nenošení roušky nebo shlukování při kontrole veřejných míst v přírodě a v různých venkovních sportovních areálech. Tam se i přes důrazná doporučení vlády shromažďovalo celá řada lidí a mnozí z nich si nedělali problém s nošením roušky nebo s dodržováním doporučených odstupů.      

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, pokuta, roušky, zákaz, kontrola, koronavirus, hranice, zákaz pobytu, karanténa, shromažďování, restaurace, nařízení vlády, Plzeňský kraj, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokuty budou padat za účast na protestní akci pendlerů i za mejdan v plzeňské restauraci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.