Počasí dnes29 °C, zítra31 °C
Úterý 3. září 2024  |  Svátek má Bronislav
Bez reklam

Zvědavý mýval spadl na zahradě do šachty zatopené vodou. Na pomoc mu přispěchali strážníci s podběrákem

Neobvyklého tvora, který se ovšem začíná objevovat ve volné přírodě i v našich končinách, zachraňovali strážníci městské policie v Plzni. Do technické šachty, částečně zatopené vodou, spadl totiž na zahradě jednoho domu zvědavý mýval. Bez pomoci člověka by tam zvíře zahynulo trýznivou smrtí.

„Naši strážníci předvedli bravurní výkon v roli zvířecích záchranářů. Vypořádat se totiž museli s mývalem, uvězněným v šachtě u jednoho z domů v Plzni na Valše. ️Pohotová majitelka nemovitosti nenechala nic náhodě a okamžitě zavolala na linku tísňového volání s prosbou o pomoc. Naši strážníci se hned vydali na místo a s odhodláním a osvědčeným podběrákem v ruce se pustili do záchranné akce,“ popsala záchranu mluvčí městské policie Tereza Schliková.

Po napínavém souboji se strážníkům podařilo podrážděného mývala z jeho nedobrovolného vězení osvobodit. Zvíře se pak se strážníky vydalo na cestu do záchranné stanice živočichů.

Mýval je jedním z nepůvodních zvířat, která se v poslední době vyskytují i na území Plzeňského kraje. Nejčastěji se takto vedle mývalů ve volné přírodě objevují nutrie říční, dále jsou to určité druhy raků, želva nádherná, norek a také nejrůznější rostliny a hmyz. Velmi často tato zvířata dostanou do přírody přičiněním člověka, který je předtím choval doma. Někteří lidé ale přerostlého miláčka vypustí do volné přírody. Tam ale jeho druh nemá co dělat a jeho přítomnost může mít nedozírné následky. Pro přírodu jsou takové druhy velkou zátěží, především z parazitárního a infekčního hlediska.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky záchrana mývala, záchranná akce, mýval v šachtě, mýval

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zvědavý mýval spadl na zahradě do šachty zatopené vodou. Na pomoc mu přispěchali strážníci s podběrákem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.