Počasí dnes10 °C, zítra13 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Ošacovací středisko funguje už přes 40 let. Shromažďuje oděvy i další potřební věci pro osoby v hmotné nouzi

Přes 40 let už funguje v Plzni Ošacovací středisko pro osoby v nouzi. Na adrese Tylova 9 se ve středisku shromažďují, třídí a distribuují použité oděvy a dle kapacity také domácí potřeby, hračky, školní pomůcky a hygienické prostředky. Cílovou skupinou jsou lidé bez domova či osoby v hmotné nouzi, samoživitelé, pěstouni, osoby ve výkonu trestu a další.

Rada města Plzně teď souhlasila s poskytnutím neinvestiční individuální dotace organizaci Oblastní spolek Českého červeného kříže Plzeň, a to na projekt Ošacovací středisko pro osoby v nouzi. Pokud záměr schválí zastupitelé, získá spolek 153 tisíc korun.

„Pokud má středisko dostatek zásob, distribuuje materiál i do dalších neziskových organizací pracujících s cílovou skupinou. V posledních letech navíc bylo hojně využito i během humanitárních krizí, jako bylo tornádo na Moravě nebo válka na Ukrajině, kdy se vybralo a vydalo několik tun oblečení,“ přiblížila Světlana Budková (STAN), radní města Plzně pro oblast bytovou, vč. dostupného a sociálního bydlení.

Ošacovací středisko je také přímo propojeno s projektem Street medicine. Pracovníci Street medicine si v něm vyzvedávají oblečení pro klienty, kterým pomáhají s hygienou před transportem do nemocnic. V lednu 2024 dobrovolníci zrekonstruovali prostory a zlepšili podmínky pro výdej. Od února 2024 je služba opět plně dostupná, otevřena pro veřejnost je 6 hodin týdně a další 4 hodiny týdně se dobrovolnice věnují třídění a úklidu materiálu a přípravě a distribuci balíčků pro organizace.

Pokud dotaci schválí zastupitelé, budou z peněz hrazeny mzdy tří až čtyř pracovnic, které mají na starost sklad a úklid.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky ošacovací středisko, osoby v hmotné nouzi, osoby v nouzi, dotace od města

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ošacovací středisko funguje už přes 40 let. Shromažďuje oděvy i další potřební věci pro osoby v hmotné nouzi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.