Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Policie odvolala pátrání po nebezpečné pacientce, která v neděli uprchla z psychiatrické nemocnice

Kriminalisté ve středu v podvečer ukončili pátrání po devětatřicetileté Žanetě, která uprchla z areálu Psychiatrické nemocnice Dobřany na jižním Plzeňsku. Bez podávané medikace mohla být žena nebezpečná sobě nebo svému okolí. Projevit se u ní mohla bez léků těžká agresivita. Policie po uprchlici vyhlásila celostátní pátrání 31. března. Nejednalo se o první útěk pacientky, už loni v létě utekla ze stejného zařízení.

Pacientku se podařilo vypátrat a zadržet ještě ve středu, kdy policie o případu informovala média. Na útěku byla od neděle. „Žena byla v pořádku vypátrána na Karlovarsku," informovala ve středu v podvečerních hodiných bez dalších podrobností policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Původní text:

„Pacientka se nevrátila z povolené vycházky po areálu psychiatrické nemocnice a do současné doby o sobě nepodala žádnou zprávu. Pohřešovaná je střední postavy, vysoká 170 – 175 centimetrů, má středně dlouhé blond vlasy a hnědé oči. Má jen zbytky chrupu. Na sobě by měla mít modrou teplákovou soupravu a červenou bundu. Policisté přijmou k pohřešované osobě jakékoliv informace na bezplatné tísňové lince Policie České republiky 158 nebo na kterékoliv policejní služebně,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Při loňském útěku byla Žaneta pro své okolí nebezpečná i tím, že měla žloutenku typu C. Žena trpí lehkou mentální retardací a bez svých léku bývá agresivní. Užívá psychofarmaka, přičemž v případě, že je neužívá, je agresivní. Nebezpečná je sobě i svému okolí z důvodu abusu alkoholu. To je patická reakce na požitý alkohol. Začíná záhy po vypití malého množství alkoholu. Mezi hlavní příznaky patří porucha vědomí, nepochopitelné jednání, poruchy emocí a často i těžká agresivita. Do léčebny nastoupila dobrovolně. Nemá chrup, pouze šest spodních zubů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík, Policie ČR

Štítky uprchla z léčebny, psychiatrická nemocnice, pohřešovaná žena, těžká agresivita, žena bez medikace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie odvolala pátrání po nebezpečné pacientce, která v neděli uprchla z psychiatrické nemocnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.