Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Odcizená hračka už opět dělá radost mladému muži s autismem. Policisté totiž dopadli pachatele série krádeží

Silnou citovou vazbu na svého plyšového pejska má mladý muž trpící autismem. Milovanou hračku mu ale nedávno odcizili dva pachatelé, kteří se vloupali do zaparkovaného automobilu v Železné Rudě. Hendikepovaný muž se ale se svým plyšákem znovu setkal a už ho má doma. Kriminalistům se totiž podařilo zadržet oba pachatele rozsáhlé trestnou činnost. Mezi zajištěnými věcmi byl i ukradený plyšák.  

Klatovští policisté se od 12. února zabývali několika případy krádeží na Klatovsku, kterých se měli dopustit dva muži ve věku 40 a 27 let. „Podle zatím zjištěných skutečností, měli oba dotyční muži společně vniknout do jednoho skladu na Klatovsku, odkud odcizili disky s pneumatikami v ceně šesti tisíc korun. Další den se měli v Klatovech pokusit ukrást osobní automobil, což se jim ale nakonec nepodařilo. Nicméně majiteli vozidla tímto svým jednáním způsobili škodu ve výši přes šest tisíc korun. Poté měli u jednoho z klatovských obchodních domů poškodit vstupní dveře vedoucí do zádveří prodejny, dále se jim vniknout už nepodařilo,“ informovala o případu mluvčí policie Barbora Šmaterová.

Dalším společným zlodějinám uvedené dvojice ale zabránili klatovští policisté, kteří oba muže v nočních hodinách zadrželi přímo při činu. A to přímo v jednom z rodinných domů v Klatovech, kam se vloupali. Za tato protiprávní jednání jim oběma následně sdělil policejní komisař podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody, krádež a poškození cizí věci. Klatovský soud následně rozhodl o vzetí obou pachatelů do vazby.  

Oba muže ale kriminalisté prověřováni i pro další majetkovou trestnou činnost. „Konkrétně se jedná o případ, který se stal v Železné Rudě, kdy byla ze zaparkovaného vozidla, kromě jiného, odcizena i zmíněná plyšová hračka patřící mladému muži trpícího autismem. Po následném zajištění odcizených věcí, mezi které patřil i plyšový pejsek, mohlo dojít k jeho navrácení handicapovanému muži. Ten se dostavil v doprovodu své maminky na územní odbor Klatovy, kde mu společně s jeho plyšákem bylo předáno i několik drobností od policie,“ dodala policejní mluvčí Šmaterová. Případ tak má šťastný konec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky dopadli pachatele, odcizili plyšovou hračku, odcizená hračka, mladík s autismem, klatovští policisté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odcizená hračka už opět dělá radost mladému muži s autismem. Policisté totiž dopadli pachatele série krádeží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.