Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Během zimního výletu do Brd si lidé vyrobí krmítko pro ptáky. Dozví se, jak pomoci opeřencům přečkat zimu

Uprostřed brdských lesů se uskuteční první naučně-rukodělné odpoledne, které bude tentokrát věnované opeřeným obyvatelům zimní krajiny. Účastníci akce dostanou možnost vyrobit si jednoduchá krmítka pro ptáky. Debatovat se bude o druzích ptáků, kteří se v zimní brdské krajině vyskytují, dále o tom, jak mohou opeřencům lidé přilepšit, aby přečkali zimní měsíce.

Akce se uskuteční v sobotu 27. ledna od 13.00 hodin v Informačním centru Vojenských lesů a statků ČR (VLS) v Obecnici. „Na naučně - rukodělné dílny může přijít kdokoliv, vítány jsou především rodiny s dětmi. Sebou si stačí vzít chuť pro brdskou přírodu něco udělat, materiál pro vlastní tvoření bude zajištěn,“ řekla Lucie Lenghartová, lesní pedagožka lesnické divize VLS Hořovice, která ve středních Brdech hospodaří.

Víkendovým odpolednem věnovaným ptactvu v zimě chtějí Vojenské lesy odstartovat sérii tvořivých dílen v infocentru v Obecnici. „Rádi bychom zde pořádaly obdobné akce několikrát ročně. Měly by být věnovány různým tématům spojeným s brdskou přírodou a sobotní akcí si chceme také otestovat zájem veřejnosti,“ uvedl ředitel brdské lesnické divize VLS David Novotný.

V březnu pak podle jeho slov chtějí lesníci VLS opět spustit večerní sérii vycházek do brdských lesů za sovami. Ty měly premiéru v loňském roce a těšily se mimořádnému zájmu veřejnosti. Brdské Informační středisko VLS najdou lidé přímo v centru obce Obecnice v budově prvorepublikové lesní správy státního podniku (Obecnice č. 274). Účast na akci je zdarma.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com, Vojenské lesy a statky

Štítky krmítka pro ptáky, rukodělné odpoledne, vojenské lesy, Brdy, informační centrum, Obecnice

Během zimního výletu do Brd si lidé vyrobí krmítko pro ptáky. Dozví se, jak pomoci opeřencům přečkat zimu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.