Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Povodňová komise vydala zákaz vstupu na Ostrov. Důvodem je velmi dramatická situace na řece Otavě

Zákaz vstupu na Ostrov a okolí vydala ve středu povodňová komise města Horažďovice na Klatovsku vzhledem k aktuální situaci na řece Otavě, kde byl dosažen 3. stupeň povodňové aktivity. Je velmi pravděpodobné, že se situace bude ještě zhoršovat.

Vedle zákazu vstupu na Ostrov by se lidé neměli pohybovat ani v bezprostřední blízkosti řeky Otavy. Dalším opatřením Povodňové komise je zákaz vjezdu a parkovaní vozidel u bazénu od 18:00 hodin a umístění protipovodňových pytlů v kritických místech. Všichni občané a návštěvníci jsou vyzváni, aby respektovali tyto zákazy, opatření a vyhýbali se oblastem v blízkosti řeky.

„Obecně doporučuje zabezpečení osob, zvířat a nemovitostí v zátopovém území. Voda může zaplavovat níže položené obydlené oblasti, komunikace, může omezit lidskou činnost a působit škody v krajině a na majetku. Snížení stability stromů v podmáčené půdě. Připravit se na možnost dopadů povodně. Některé silnice a mosty mohou být uzavřeny. Vozidla parkujte na výše položených místech,“ informuje povodňová komise.

Otužilci by se rozhodně měli vyvarovat také koupání, plavání, jízdě lodí v korytě toku a bezprostředním okolí a jízdě autem přes povodňovou vodu. Lidé by se měli vyhnout kontaktu s povodňovou vodou a jejími usazeninami. Mohou být kontaminovány. Doporučuje se omezit pohyb v podmáčených oblastech, kde hrozí pády stromů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Horažďovice

Štítky povodňová komise, zákaz vstupu na Ostrov, třetí povodňový stupeň

Povodňová komise vydala zákaz vstupu na Ostrov. Důvodem je velmi dramatická situace na řece Otavě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.