Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Na Šumavě může v noci napadnout až 40 cm sněhu. Silný vítr bude lámat a vyvracet přetížené stromy

Až 40 centimetrů sněhu může napadnout na Šumavě a ve vyšších polohách Plzeňského kraje v noci na čtvrtek. Kromě sněžení potrápí obyvatele regionu také silný vítr, který bude v Česku foukat od čtvrtka až do Štědrého dne. Zejména v západní polovině země může vítr v nárazech dosahovat rychlosti až 90 kilometrů v hodině. Kvůli očekávaným výpadkům proudu by si lidé měli preventivně do večera plně nabít své mobily.

Silný vítr doprovázený sněžením bude mít za následek velké množství vyvrácených stromů. Na pozoru by se měli mít zejména řidiči při svých cestách. Plné ruce práce budou mít vedle hasičů s odstraňováním padlých stromů do drátů elektrického vedení také energetici. Lze předpokládat výpadky v energetické síti. Lidé by si měli preventivně ještě do večera nabít zejména mobilní telefony. Řidiči by neměli při cestě do hor zapomenout na zimní výbavu, včetně sněhových řetězů, uvedli meteorologové. 

V noci na čtvrtek zesílí jihozápadní vítr na 55 až 75 kilometrů v hodině. Znovu pak vítr zesílí ve čtvrtek odpoledne a až do noci na sobotu bude na většině území Čech mít v poryvech rychlost od 65 do 90 kilometrů v hodině, informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje

Štítky napadne sníh, přívaly sněhu, silný vítr, Šumavu zasype sníh, pády stromů, vyvrácené stromy

Na Šumavě může v noci napadnout až 40 cm sněhu. Silný vítr bude lámat a vyvracet přetížené stromy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.