Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

ANKETA: Využíváte lavičky v centru města k posezení, nebo raději postojíte?

Kovové, dřevěné, barevné, čisté i špinavé. Takové jsou lavičky, kterých v centru Plzně najdete stovky. Ačkoli na některých místech jsou vypucované a vybízí k posezení, jiné jsou poškozené a samotný pohled na ně vzbuzuje odpor. Asi nejhorší je situace v samotném centru západočeské metropole, kde podél Americké ulice slouží tento mobiliář i jako postel pro bezdomovce a další ne zrovna přizpůsobivé jedince, kteří tam po sobě zanechávají spoušť.

Při čekání na autobus či tramvaj se mnohým nechce stát, avšak pohled na rozbitou nebo pobryndanou lavičku je rychle přiměje k přesvědčení, že to přeci jen vydrží. S takovou situací se nejčastěji setkáte na proslulé zastávce Pařížská, kde není o dramata nouze. Buďto se tam povalují podivné existence nebo tam probíhá ostrá slovní přestřelka mezi znesvářenými partnery, a to není zrovna situace, u které by se jeden zdržoval, natož aby si k tomu sednul jako v divadle.

Využíváte lavičky v centru města?

Celkem hlasovalo1065 čtenářů

Pokud půjdete pěšky na další zastávku Mrakodrap a nebude zrovna zírat do „díry po Inwestu“, naskytne se vám po levici jiný nepěkný pohled. Buďto tam kdosi na lavičce (či pod ní a vedle ní) dříme, nebo tam zanechal nějaké poklady. Tentokrát jsme na nepořádek v podobě cigaret, obalů od bombónů, kapesníčků a igelitky, jejíž obsah si snad ani nechceme domýšlet, upozornili centrální městský obvod, který obratem zajistil úklid místa. Otázkou ale je, jak dlouho to vydrží. Pokud narazíte na poškozenou lavičku, můžete ji vyfotit a upozornit město přes aplikaci PlzniTo

Nejvíce na problém s lavičkami upozorňuje iniciativa Vizuální smog v Plzni, kterou drážní zejména reklamní mobiliář. „Jednotlivé městské obvody mají tyto lavičky v pronájmu za určitých podmínek od reklamních agentur provozující tento typ reklamního zařízení. Za jejich technický stav zodpovídá agentura, která inkasuje poplatky za pronájem reklamní plochy třetí straně, ale jejich podoba je často bez údržby. Pro nás nepochopitelný byznys, který nejvíce vynáší reklamním agenturám, než městu,“ konstatovali na svém webu.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Duzbabová

Štítky anketa, městský mobiliář, lavičky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Využíváte lavičky v centru města k posezení, nebo raději postojíte?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.