Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Veletrh cestovního ruchu ITEP se letos zaměří na industriální turistiku

Letošní 17. ročník cestování ruchu potěší zejména milovníky industriálních památek. Návštěvníkům se od 21. do 23. září v hale TJ Lokomotiva v Plzni na Slovanech představí například seismická stanice, expozice kalinových dolů, Atom muzeum v Brdech a mnoho dalších míst nejen na území Plzeňského kraje. Kromě tipů na výlety budou moci zájemci navštívit zajímavé cestovatelské přednášky. Vstup na akci je zdarma.

V Plzni se představí desítky vystavovatelů z Česka i ze zahraničí. Hostům přiblíží nové turistické cíle, přednášky a programy pro školy. Letos bude akce speciálně zaměřená na průmyslové památky a provozy.

„Plzeňský kraj bude ve své rozsáhlé expozici mimo jiné prezentovat funkční seismickou stanici, která je připravena ve spolupráci s Geofyzikálním ústavem Akademie věd České republiky. Návštěvníci uvidí například model prvního seismického přístroje z roku 132,“ láká radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Plzeňského kraje Libor Picka (STAN). Zajímavou expozici má připravenou také Moravskoslezský kraj. „Představí širokou škálu technických památek a ukázky místní řemeslné výroby. V jeho expozici najdete netradiční zajímavosti, například model těžební věže,“ doplnil Picka.

Koupil v Indii motorku a dojel na ní až do Čech, byla to strastiplná cesta s úředními nástrahami i pekelným počasím

Dobrodružnou výpravu si Ondřej Kunte z Plzně vysnil společně se svým kamarádem během studií na vysoké škole v indickém Chennai. Na půjčených motorkách tam najezdili tisíce kilometrů a napadlo je, že se tam jednou vrátí, motorky si koupí a dojedou...

 

Speciální expozici chystá také Centrum Caolinum Nevřeň, které můžete znát třeba z pohádky Čertí brko. Do světa jaderné energie budou moci návštěvníci nahlédnout s Atom muzeem. Novinkou jsou letos venkovní expozice, kde budou moci zájemci vidět historické i speciálně upravené busy, karavany nebo expediční off-road vozy.

„S off-road vozem přijede i herec a vášnivý cestovatel Lukáš Langmajer, který se s návštěvníky podělí o zážitky z cest po divoké a nespoutané Albánii. Návštěvníci budou moci ochutnat také speciální várku piva IpaTEP, kterou jsme nechali k příležitosti veletrhu uvařit. Budeme mít dokonce i vlastní turistickou vizitku ITEP 2023. Její křest proběhne na stánku České pohádkové akademie,“ vyjmenovává Picka.

Na veletrhu se budou prezentovat kraje, města, informační centra, cestovní kanceláře i destinační společnosti. Plzeňský kraj přichystal speciální edukativní program pro školy. „Ve čtvrtek 21. a v pátek 22. září jsme pro žáky a studenty základních, středních a vyšších odborných škol připravili přednášky, workshopy v interaktivních expozicích a soutěže o velmi zajímavé ceny," dodal radní. Kompletní informace k veletrhu ITEP jsou na webových stránkách itep-plzen.cz.

Ohodnoť článek

Foto Martin Hrubý, Atom muzeum v Brdech

Štítky veletrh cestovního ruchu, ITEP, cestování, tipy na výlet, Plzeňský kraj, Lukáš Langmajer, cestovatelské přednášky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veletrh cestovního ruchu ITEP se letos zaměří na industriální turistiku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.