Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Trestanci z plzeňské věznice zvelebovali areál domova pro seniory na jižním Plzeňsku

Skupina odsouzených osob z Věznice Plzeň (Bory) upravila areál Domova pro seniory Vlčice na jižním Plzeňsku. A nebylo to poprvé, kdy přijeli vězni do domova pomáhat v rámci spolupráce. Letos už ve Vlčicích zrenovovali lavičky a tentokrát se pustili do úpravy zahrady i dalších prostor domova pro seniory.

Do Domova ve Vlčicích dorazil v rámci extramurálních aktivit mimo věznici vybraný kolektiv vězněných osob v doprovodu dvou pracovníků věznice. „Mám z této spolupráce upřímnou radost, protože pro nás to je velká pomoc a pokud vedení věznice svolí, budu ráda, když v ní budeme pokračovat,“ uvedla ředitelka Domova pro seniory Vlčice Eva Svobodová Herinková s tím, že spolupráce byla domluvena na podzim loňského roku a letos na jaře se podařilo realizaci odstartovat.

Vězni nejprve zrenovovali lavičky v areálu domova a teď už přímo pracovali na samotné zahradě. „Naštěpkovali velké množství dřevin, upravili živé ploty, prořezali stromy, vyčistili obrubníky a zpřístupnili letní altánek. Celkem odpracovali na zvelebení areálu 100 hodin a za jejich aktivní přístup a precizně vykonanou práci jim patří velký dík,“ poznamenala ředitelka Svobodová Herinková.

Odsouzenci ve Věznici Plzeň budou prát ložní prádlo z ubytovny pro ukrajinské uprchlíky

Ložní prádlo z ubytovny pro uprchlíky válečného konfliktu z Ukrajiny budou prát odsouzení z Věznice Plzeň. Stane se tak základě spolupráce Plzeňského kraje, provozovatele ubytovny pro uprchlíky a věznice. Předmětem dohody je praní veškerého...

„Osobně jsem rád, že taková spolupráce pokračuje i s neziskovým sektorem, resp. naší další příspěvkovou organizací. Spojí se tím hned dvě prospěšné věci. Extramurální aktivity, které probíhají výhradně za dohledu zaměstnanců věznice, jsou totiž pro odsouzené především přípravou na pobyt na „svobodě“, ale i určitou motivací. Účelem je zvládnutí kontaktu odsouzených s civilním prostředím po letech strávených za mřížemi. Současně tím splácí určitý dluh veřejnosti,“ upozornil na fakt náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí, investic a majetku Martin Záhoř (ANO), když současně připomněl, že Věznice Plzeň se od loňska starala třeba i o ložní prádlo na ubytovně pro uprchlíky z Ukrajiny.

Ohodnoť článek

Foto Patrik Pátek

Štítky věznice Plzeň, odsouzení pracovali, domov pro seniory, vězni pomáhali v domově pro seniory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trestanci z plzeňské věznice zvelebovali areál domova pro seniory na jižním Plzeňsku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.