Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Bezpečnost ve městě Plzeňany velmi zneklidňuje, ukázal online průzkum

S bezpečnostní situací v Plzni nejsou spokojeny tři čtvrtiny lidí, kteří se zapojili do online průzkumu. Vedení města si dle svých slov situaci uvědomuje a intenzivně pracuje na tom, aby se Plzeňané cítili ve svém městě v bezpečí. Posílilo například hlídky městských strážníků a více se zaměřuje na problematické lokality. V průzkumu si naopak lidé pochvalovali veřejnou dopravu, kvalitu životního prostředí, širokou nabídku sportovišť a dětských hřišť.

Celkem se do průzkumu zapojilo 2500 lidí. Nejvíce kritiky se sneslo na téma bezpečnosti ve městě. „Jsme si vědomi toho, že se jedná o problematické téma a výsledky to bohužel potvrzují. Pocit bezpečí je často ovlivněn řadou faktorů, kterých je nyní naše společnost plná. Bezdomovectví, drogově závislí, ale i celková nedůvěra a napjatá nálada ve společnosti mohou přispívat k tomu, že jsou lidé na téma bezpečnosti citlivější,“ vysvětluje radní pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality Jiří Winkelhöfer (PRO Plzeň).

Podle jeho slov město intenzivně pracuje na zlepšení situace. Městská policie například posílila hlídky u Paluby Hamburk u vlakového nádraží, kde se často pohybují opilé a mnohdy agresivní osoby. Stejně tak se strážníci více zaměřují na problematické lokality. „Městská policie Plzeň má nové vedení i koncepci. V ulicích také nově fungují ukrajinští asistenti prevence kriminality a znovu se vrátily dvoučlenné hlídky. Bolavá témata řeší společně město se státní i městskou policií a také s neziskovými organizacemi,“ doplnila magistrátu radnice Eva Barborková.

Městská policie naváže užší spolupráci s neziskovkami, potřebuje pomoci s problémovými bezdomovci

Lidé bez domova jsou podle Plzeňanů jedním z největších problémů, který aktuálně sužuje západočeskou metropoli, vyplývá to z dotazníkového průzkumu. Že není situace ideální připouští také velitel městských strážníků Petr Nováček. Podle zkušeností...

Lidé ale město pouze nekritizovali. Pochvalovali si například dopravní obslužnost i pestrou nabídku toho, jak mohou v západočeské metropoli trávit volný čas. „Skvěle si podle názoru lidí vede naše plzeňská MHD. S jejím fungováním a kvalitou je spokojeno 90 procent zapojených respondentů. Velmi pozitivně byla hodnocena také úroveň životního prostředí, široká nabídka a dostupnost sportovišť a dětských hřišť, práce úřadů či množství pracovních příležitostí,“ doplnil výstupy primátor Roman Zarzycký (ANO).

Výsledky průzkumu magistrát také začlenil do příprav aktualizace Strategického plánu města. K tomuto tématu uspořádá město setkání s veřejností. Uskutečnit by se mělo 17. září v prostoru Pilsner Lighthouse v pivovaru. „Lidé budou moci přijít během celého dne a probrat s námi celou řadu věcí, které vnímají jako zásadní pro jejich spokojený život ve městě,“ dodala Eva Velebná Brejchová z Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

Čtete také:

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Visit Pilsen

Štítky dotazník spokojenosti, bezpečnost v Plzni, život v Plzni, průzkum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezpečnost ve městě Plzeňany velmi zneklidňuje, ukázal online průzkum  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.