Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Zvířátka zase zlobila. Ještěrka se neprotáhla otvorem, chameleon uprchl chovatelce a ve skladu se plazil had

O tom, že nás zvířátka mohou překvapit a také pořádně potrápit, moc dobře vědí nejen v záchranných stanicích, ale i v městské policii. Zvířecí záchranáři z Plzně museli vysvobodit ještěrku, která uvízla v otvoru plastové nádoby. Strážníci městské policie zase v plzeňských firmách odchytávali exotická zvířata.

Nešťastnou ještěrku obecnou uvězněnou v plastu přivezli do záchranné stanice starostliví manželé z Vejprnic. Ještěrka se snažila protáhnout dírou v plastové nádobě na sazenice rajčat, ale v polovině těla se zasekla. Nebyla schopna osvobodit se vlastními silami. Ke slovu tak přišly kleště. Nejprve se zmenšila plocha plastové nádoby. A potom se šéf záchranné stanice Karel Makoň opatrně prostříhal až k tělíčku nebohé ještěrky. Podařilo se ji vyprostit bez újmy na zdraví a její zachránci ji následně vrátili zpět na lokalitu nálezu.

Jiná situace byla v Plzni, kde do objektů dvou firem zavítali nezvaní hosté, které by tam nikdo normálně nečekal. „Šlo o exotické mazlíčky. Malý ještěr z čeledi chameleonovitých se před devátou ráno „procházel“ po areálu firmy v Písecké ulici. Majitelka, které chameleon patří, se již městské policii ozvala. Před polednem pak vyrazili strážníci odchytové skupiny do skladu podniku v Plzni Křimicích, kde se plazil had po podlaze. Korálovku mexickou odchytili strážníci pomocí háku a umístili do pytle pro přepravu hadů, ve kterém ji dopravili do pobočky AKVATERA Plzeň na Palackého náměstí,“ popsala neobvyklý zásah mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DESOP / Karel Makoň, Městská policie Plzeň

Štítky záchrana živočichů, uvězněná ještěrka, chameleon, nález chameleona, odchyt hada, korálovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zvířátka zase zlobila. Ještěrka se neprotáhla otvorem, chameleon uprchl chovatelce a ve skladu se plazil had  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.