Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Šumavský Ski&Bike Špičák startuje letní sezonu o šest týdnů dříve než loni, otevře také novou restauraci

O šest týdnu dříve než loni startuje v sobotu 6. května letní sezónu největší horský areál v Plzeňském kraji – Ski&Bike Špičák. Návštěvníci střediska tak už mohou využít jízdu lanovkou na vrchol Špičáku k rozhledně a zpět. V provozu budou i všechny trasy bikeparku. Premiérově se také hned v sobotu přímo u nástupu na lanovku otevře nová horská restaurace U lanovky pro celkem 250 hostů.

Provozní doba lanové dráhy začíná v období 6. - 31. května v 10 hodin a končí v 16 hodin. Až do půlky června se musí areál podřídit ochraně zdejší přírody, zejména se jedná o ochranu hnízdících tetřevů. Může mít tak pro veřejnost otevřeno jen o víkendech a státních svátcích. Každodenní letní provoz pak potrvá jako každoročně od 15.června do 15.září, potom do konce října zase jen o víkendech a svátcích.

„V bikeparku nabídneme 1,5 kilometru nové trasy. Její další části budou postupně přibývat během sezóny. Navazuje na další tratě a má charakter nízké obtížnosti (modrá), takže je vhodná především pro začátečníky a rodiny s dětmi. Zábavnou jízdu si zde ale užijí i zkušení cyklisté,“ představuje jednu z letošních novinek pro cyklisty/bikery Jan Kasík, vedoucí střediska služeb Ski&Bike Špičák. Pravidelnou údržbou pak prošly i ostatní části bikeparku.

„Letos vstupujeme do letní sezony zhruba o šest týdnů dříve než loni, kdy nás zdrželo bourání starých objektů, na jejichž místě v sobotu slavnostně otevřeme novou horskou restauraci U lanovky. Pro nás je to v nabídce služeb pro návštěvníky, ať letní turisty, cyklisty či bikery nebo v zimě pro lyžaře, obrovský posun kupředu,“ říká k letošnímu létu Kasík.

„Po 50 předchozích letech provozu, kdy tady na Špičáku začaly fungovat vleky a postavily se chaty Blaženka (1972) a Hanička (1974), nebudeme konečně postrádat svoje moderní gastrozařízení. Věřím, že pozvedne úroveň gastronomie nejen u nás v areálu, ale i na celém Železnorudsku,“ dodává Kasík. Jde o nejvýznamnější investici za posledních 18 let od stavby čtyřsedačkové lanovky v roce 2005.

Nová horská restaurace alpského střihu má uvnitř kapacitu 100 míst. Společně s venkovní terasou je pak kapacita 250 osob. Po svém otevření se stane kapacitně největší v Železné Rudě a okolí. Je součástí celkové investice ve výši cca 86 milionů korun (včetně vybavení) do víceúčelové budovy, kde vzniklo i sedm bytů, jejichž prodej slouží k financování celého projektu. Od zimy tam již funguje nová půjčovna lyží a veškerého lyžařského vybavení, úschovna, skiservis a administrativní zázemí pro vedení a zaměstnance střediska.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ski&Bike Špičák

Štítky Špičák, restaurace, lyžařský areál, letní sezóna, zahájení letní sezóny, sedačková lanovka, nová restaurace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumavský Ski&Bike Špičák startuje letní sezonu o šest týdnů dříve než loni, otevře také novou restauraci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.